Carne, coaste si carnati la garnita

Postat de kamy in Porc
6 Ian 2011 | 35872 vizualizari
Carne, coaste si carnati la garnita

ce-mi place....asa mai spre vara Cum v-am spus l-am taiat pe monstrul ghita inainte de craciun(a avut 205 kg...si eu am vrut unul in jur de 120 kg)Carne gramada da si slanina pe care o sa o vand ca-i mai scumpa ca si carnea(la primavara-ncolo)Cu ocazia asta mi-am cumparat o garnita si mi-am pus detoate acolo,ca prea le-am dus dorul.

Ingrediente

  • carne afumata(pecea,pulpa,ceafa)
  • coaste afumate
  • carnati afumati
  • untura

 

Mod de preparare

Carnea cruda am sarat-o f bine si am lasat-o la rece 4-5 zile dupa care impreuna cu carnatii,le-am dat la fum de dimi pana seara.

In ceaun,(da de data asta pe aragaz ca a viscolit tare in ziua aia)am pus untura cam jumate,am lasat-o sa se topeasca,sa se incinga si am pus la inceput carnatii la prajit,taiati cam de15 cm.Dupa ce s-au prajit am scurs untura intr-o cratita mai mare si am pus in ceaun alta proaspata in care am inceput sa prajesc coastele.Le-am pus cand au fost gata peste carnati,am scurs untura in cratita si am pus alta proaspata.Pecea am taiat-o mai gros,cam de 2 degete,i-am facut niste crestaturi si am pus-o la prajit.Cand si aceasta a fost gata am asezat in garnita carnea intercalata cu carnati iar cand s-a umplut am pus untura peste(cea din cratita se intarise,asa ca am pus-o pe foc pana s-a topit si am turnat-o peste carne)Sa aveti grija sa fie acoperita carnea cu untura.Cand incepeti sa scoateti carnea,complectati cu untura topita,in asa fel incat carnea sa nu ramana niciodata neacoperita de untura...altfel se va rancezi.

pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne, coaste si carnati la garnita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (60)
Retete similare

Pulpă de porc cu ciuperci și praz

Postat de panacris

Pulpă de porc cu ciuperci și praz

Pulpa de porc se fasonează ca să iasă un dreptunghi, ce se poate rula, apoi se asezonează de sare, piper și se pune la rece, cca. 15 minute. Între timp se curăță prazul, ciupercile,...

Citeste continuarea

Tocanita de porc cu conopida si sos de marar

Postat de Sidy

Tocanita de porc cu conopida si sos de marar

Se desface buchetele conopida si se opareste in apa cu sare.Dupa ce este fiarta o scoatem pe o farfurie si o tinem la cald. Ceapa se toaca marunt si se trage la tigaie,apoi se adauga carnea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2011, 17:19
Gar...ce?
Da' fu oleaca marisor Ghita al vostru.
la 06.01.2011, 17:22
c bunatateeeee...de cand n-am mancat noi le prajeam in ceaun
simai imi plac tare puse la borcan
la 06.01.2011, 17:23
miha....asa-i zice la oala aia in care se tine carnea in untura...e inalta si are capacul gaurit...de ce?habar nu am
era sa-l bat pe nicu cand am ajuns si l-am vazut taiat...era cat un vitel...am facut cu nervii
la 06.01.2011, 17:25
lilik....si eu le-am prajit in ceaun da la aragaz ca batea un viscol afara de numa
la 06.01.2011, 17:48
veiiiiiiiiii cei aici frate bravo KAMY

Vezi toate comentariile (60)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking