Carne de iepure in sos de rosii cu usturoi servita cu paste

Postat de Pungasa_Rogue in Iepure
20 Dec 2015 | 5257 vizualizari
Carne de iepure in sos de rosii cu usturoi servita cu paste

Si daca tot vorbeam de iepuri, v-am adus si ceva mancarica...m-a laudat mama, a zis ca a iesit foarte buna :D

Ingrediente

  • 3/4 de iepure;
  • sare;
  • o lingura de boia de ardei dulce;
  • o lingura de untura solida;
  • apa;
  • doua cepe;
  • cinci catei de usturoi;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • o bucata de radacina de telina (60 g);
  • o conserva de rosii intregi (400 g);
  • o cracuta verde de rozmarin;
  • o frunza verde de busuioc;
  • o foaie uscata de dafin;
  • o legatura de patrunjel verde;
  • 250 g spaghete + sare + apa pentru fierberea acestora (1,5 - 2 l).

Mod de preparare

Se transeaza carnea, se spala si se  da cu sare si boia de ardei dulce. Se pune la foc intr-o tigaie cu untura incinsa si se acopera cu un capac.

Se curata de foi doua cepe si doi catei de usturoi si se spala.

Morcovul, pastarnacul si telina se curata de coaja si se spala.

Dupa ce s-a inabusit carnea putin, se adauga aceste legume si circa 300 ml apa, pentru inceput. Se lasa la fiert tot acoperite cu capacul si se adauga apa, daca este necesar, pana cand se fragezeste carnea. Spre final, se scot legumele din tigaie, iar rosiile intregi din conserva se dau prin robotul de bucatarie pentru a obtine suc. Acesta se toarna peste carne si se adauga o cracuta verde de rozmarin, o frunza verde de busuioc si o foaie uscata de dafin. Se lasa in continuare la foc pana cand scade sosul, apoi se adauga 3 catei de usturoi (curatati de foi, spalati si feliati) si patrunjel verde (spalat si tocat), dupa care se ia tigaia de pe foc.

Pentru pregatirea spaghetelor, se pun apa si sarea la fiert si cand clocotesc, se adauga spaghetele, fierbandu-se conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg intr-o sita si se clatesc cu apa calda.

 Pe o farfurie se pune 1/6 din spaghete si o bucata de carne cu sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de iepure in sos de rosii cu usturoi servita cu paste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de iepure

Postat de simona72

Tocana de iepure

Am transat iepurele in bucati, iar pentru tocana am folosit doar pulpele. Din muschiuleti am facut ceva sofisticat, iar din restul o ciorbita… Am pus toate bucatile de iepure intr-un...

Citeste continuarea

Friptura de iepure marinat in iaurt

Postat de mihaelar63

Friptura de iepure marinat in iaurt

Iepurelel se spala bine si se portioneaza. Intai se taie pulpitele, urmarind incheietura si apoi spinarea cu muschiuletii de pe ea se taie in bucati potrivite cam de cate 3 degete...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2015, 10:22
Super
la 20.12.2015, 10:37
la 20.12.2015, 10:41
Vin la masa! Tare bun ce ai facut tu acolo!
la 20.12.2015, 10:43
mmmm.... ce buna ar fi!
la 20.12.2015, 10:48

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking