Carne de porc cu legume verzi

Postat de Meea in Porc
13 Mai 2019 | 809 vizualizari
Carne de porc cu legume verzi

Mă ia cu aiurea câteodată și mi se pune pata pe câte ceva. Mi se pare și normal să îmi fie poftă pe ciocolată, pe dulciuri... pe pizza, paste... totul normal, nu? Dar să îți fie poftă mare pe legume? VERZI? Desenele animate întotdeauna ne-au implementat că legumele nu sunt bune și îți amintești că întotdeauna copilașii din desene detestau broccoli-ul? Ce minciună mare! Mie îmi place extrem de mult! Șă nu mai spun ce delicios este cu fasole verde sau dovlecel de vară. Cum sună: dovlecel, broccoli și fasole. Mai bine ai cere să mănânci terci de ovăz sau ceva. Dar ma crezi că e absolut... D E L I C I O S? Știi bine că nu îți prezint ceva ce să nu-ți creeze plăcere! Am pregătit această masă absolut delicioasă de legume verzi, carne, susan și cușcuș. Crezi că poți refuza așa ceva? Nu răspunde până nu guști mai întâi!
         A, îți dai seama că îmi place super mult și rucola? Și câte și mai câte... acest prânz pe care l-am pregătit a început de la „gust un pic să văd cum e” la ”„faci și mâine?”. Acum, nu știu ce este mai bine: să nu le placă mâncarea și să scapi de gătit sau să le placă și asta înseamna, desigur, să tot gătești acea mâncare? Asta poate implica și să nu apuci să mănânci și tu și muuulte, multe alte peripeții....

Ingrediente

  • 500 g cotlet de porc
  • 2 cepe
  • chilli, curry, sare, piper, cimbru
  • sos Barbecue
  • sos de roșii
  • suc de lămâie (o lămâie micuță)
  • vin alb
  • Garnitură:
  • 1 dovlecel de vară
  • 1 mănunchi de broccoli
  • 3 linguri de unt
  • 3-4 căței usturoi
  • 400 g fasole verde
  • 1 cană cușcuș
  • sare

Mod de preparare

Carnea de porc: fierbem cotletul de porc în apă cu sare. După ce a fiert, îl desfacem fășii cu furculița. Punem ceapa la călit. Oricât de mult te-ai grăbi, ceapa trebuie călită pe foc mic. Adăugăm apoi carnea și amestecăm. Condimentăm cu chilli, curry, sare, piper și cimbru și lăsăm amestecul pe foc pentru 5 minute.În continuare, punem sosul Barbecue și sosul de roșii, după gust. Cred că am pus în jur de 4-5 linguri din fiecare. Lăsăm amestecul pe foc pentru încă 10 minute.Punem sucul de lămâie și puțin vin alb, acoperim vasul și lăsăm sosul pe foc mic pentru 15 minute.

Garnitura: urmează să pregătim și garnitura. Punem într-o oală sau o tigaie adâncă 2 linguri de unt și câțiva căței de usturoi. Călim dovlecelul curățat de coajă și tăiat felii subțiri. Nu am călit foarte mult legumele, pentru că îmi plac mai crocante. În continuare punem broccoli-ul tăiat. Adăugăm încă 1 lingură de unt. Punem fasolea verde și puțină sare. Am călit aprox. 1-2 minute fiecare legumă. 

 Punem peste cușcuș o cană cu apă fierbinte, acoperim vasul și lăsăm cușcușul să se umfle. Îl amestecăm energic cu o furculiță să se desfacă. Amestecăm cușcușul cu legumele. ervim carnea alături de legume și câteva semințe de susan. Te-am convins?

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc cu legume verzi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Retete similare

Legume umplute gătite la Multicooker

Postat de panacris

Legume umplute gătite la Multicooker

Dovleceii se curăță de coajă, se taie în trei bucăți tubulare, ce se curăță de miez și semințe, cu o linguriță, atenție la bază trebuie să mai rămână miez de...

Citeste continuarea

Fusilli cu sos ragu la cuptor

Postat de farfuriavesela

Fusilli cu sos ragu la cuptor

Punem pastele la fiert in apa cu sare si doi stropi de ulei, respectand instructiunile de pe ambalajul acestora. Sosul ragu Intr-o tigaie punem putin ulei si adaugam telina si morcovul...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 13.05.2019, 20:13
M-ai convins ca e foarte bun preparatul tau!
la 13.05.2019, 21:32
la 13.05.2019, 21:41
O mâncare pe placul meu...!
la 14.05.2019, 09:18
Gustoasa!
la 14.05.2019, 09:22

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking