Cartofi acordeon cu bacon

Postat de CameliaComan in Aperitive / Garnituri
12 Sep 2015 | 3213 vizualizari
Cartofi acordeon cu bacon

Este o reteta super simpla, dar poate fi una dintre cele mai delicioase garnituri.

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 4 linguri de unt topit sau ulei de masline
  • piper,sare
  • bacon optional
  • ierburi aromatice
  • branza rasa sau cascaval

Mod de preparare

Pentru inceput trebuie sa incingem cuptorul la 200 grade C. Cartofii trebuie sa fie curatati de coaja,spalati si uscati.Feliem cartofii astfel incat baza sa ramana intacta si sa mentina feliile.Trebuie sa indepartam cativa milimetri feliile una de cealalata. Asezam cartofii intr-o tava de copt in care am pus si hartia de copt. Ungem cartofii cu unt sau ulei de masline dupa care punem sare si piper.Punem cartofii la copt timp de 30 de minute timp in care feliile se vor deschide ca un evantai. Dupa ce au trecut cele 30 de minute ii scoatem si ii ungem cu restul de unt sau ulei de masline. Punem din nou cartofii in cuptor timp de 30-40 de minute. Cu 10 minute inainte de a fi gata cartofii putem sa adaugam condimente, ierburi aromatice,branza rasa, cascaval ras sau alte ingrediente. Eu am pus bacon si a iesit delicios.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi acordeon cu bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Cartofi acordeon cu bacon si cascaval

Postat de nadina73

Cartofi acordeon cu bacon si cascaval

Se curata cartofii de coaja si se cresteaza feliute dar nu pana jos de tot ,se sareaza apoi se pune cate o feliuta de bacon, una de cascaval si tot asa pana la capatul cartofului.Depinde in cate...

Citeste continuarea

Cartofi evantai

Postat de Luana

Cartofi evantai

Cartofii se curata de coaja, se cresteaza din loc in loc, se presara praf de usturoi, sare si unt intre crapaturi. Ii asezam intr-o tava, punem putina apa in tava si ii acoperim cu folie. Dam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2015, 15:26
ce bine arata
la 12.09.2015, 16:19
deliciosi
la 12.09.2015, 17:20
Multumesc!
la 12.09.2015, 17:41
Buni,buni!
la 12.09.2015, 18:05
tot am zis ca fac si io

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking