Ingrediente
- cartofi rosii 8-10 bucati,
- ceapa galbena 4-6 bucati,
- ciuperci champignon cca. 1000 g,
- sare de mare mirodenii herbs de provence (foi de dafin, oregano, tarhon,cimbru, salvie, menta, maghiran, busuioc, lavanda),
- ulei de masline/unt.
Mod de preparare
Cartofii si ceapa se spala, se ung cu ulei/unt, se asezoneaza cu sare si mirodenii, apoi se impacheteaza in folie de aluminiu, individual şi se pun la copt in jarul incins, cca. 20 minute, intorcandu-se din cand in cand.
Ciupercile curatate si eliberate de picioruse, se ung cu ulei/unt, se asezoneaza de sare si mirodenii si pun toate intr-o folie mare de aluminiu, ce se imapcheteaza ermetic, se pune in jar, la copt cca. 15 minute.
Legumele coapte se consuma ca atare presarate cu verdeaţă sau acompaniate de fripturile preferate!.
Spor si pofta buna!
P.S. La fel de bine se pot coace si in cuptorul din bucataria voastra! ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi, ceapa si ciuperci coapte in jar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|