Ingrediente
- 500 g ficatei de pui
- 6 cartofi mari
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- sare, piper
- verdeturi pentru cartofi Kotany
- fulgi de usturoi
- putina boia dulce
- cateva rosii cherry
Mod de preparare
Se pune intr-o oala apa sa fiarba. In momentul in care incepe sa fiarba, se pun ficateii care au fost inainte spalati si curatati. Se lasa sa fiarba timp de 5 minute, apoi se scot din apa, se clatesc cu apa calda si se lasa sa se scurga.
Cartofii se spala, se curata si se taite in 8, fiind mai mari. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt pe jumatata fierti, se scurg si se dau deoparte.
Se ia o tava de ceramica, se pune cca jumatate din cantiatea de ulei, se aseaza cartofii, se presara sare, piper, boia, verdeturi. Se aseaza printre cartofi si deasupra lor ficateii, se presara din nou putina sare, piper, boia si se rasneste fulgi de usturoi.
Se stropesc cu restul de ulei, se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Dupa aproximativ 20-30 de minute, se indeparteaza folia si se da din nou la cuptor pentru a se rumeni. Inainte cu 10 minute de a fi gata, se scoate tava si se aseaza rosiile cherry taiate in doua.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu ficatei de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|