Ingrediente
- 4 cartofi medii, roz
- 150 grame de mozzarella
- 1 ou
- 3 linguri încărcate de smântână grasă
- sare
- piper
- unt pentru uns tava
Mod de preparare
Cartofii se spală bine și se fierb întregi, în coajă. Când au fiert (se face proba înțepând un cartof cu o furculiță), se aruncă apa și se lasă cartofii la răcit.
Se unge cu unt o tavă termorezistentă.
După ce s-au răcit, cartofii se curăță, se taie rondele și se pune un strat în tava termorezistentă unsă cu unt, în prealabil.
Se condimentează cu sare și piper și se presară aproximativ 100 grame de mozzarella răzuită.
Se pune al doilea strat de rondele de cartofi și se condimentează cu sare și piper.
Se mixează un ou cu trei linguri încărcate de smântână și se toarnă în tavă, având grijă ca această compoziție să pătrundă peste tot.
Se presară restul de mozzarella deasupra preparatului și se dă tava la cuptorul preîncălzit, la o temperatură medie, până ce se rumenește frumos.
Acest preparat se servește cald, imediat ce a fost scos diin cuptor. Cine dorește, poate asocia smântână, sau un iaurt gras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu mozzarella, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|