Ingrediente
- 3 pulpe de pui
- 500 g cartofi medii
- 1 ardei gras roşu
- 1 morcov potrivit de mare
- 1 ceapă
- 1 linguriţă boia de ardei
- 100 ml suc de roşii
- sare, piper după gust
- 1 linguriţă cimbru uscat
- 2 linguri ulei
- pătrunjel verde pentru decor
Mod de preparare
Se curăţă cartofii, se spală şi se taie în patru pe lungime.
Se spală pulpele, se curăţă, apoi se taie în două fiecare.
Într-un vas termorezistent se pune ulei, legumele curăţate şi tăiate cubuleţe, cartofii şi carnea, apoi sucul de roşii, sarea, piperul, boiaua şi cimbrul.
Se amestecă toate ingredientele ca să se întrepătrundă aromele, apoi se întroduc la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 45 de minute la o temperatură de 180 de grade.
Pe la jumătatea timpului de coacere se scoate tava din cuptor şi se amestecă iar ingredientele.
Se serveşte mâncarea cât este călduţă cu pătrunjel verde tocat deasupra.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu pulpe de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|