Cartofi cu smântână la cuptor

Postat de botcrina in Mancaruri cu carne
21 Iun 2015 | 7217 vizualizari
Cartofi  cu smântână la cuptor

Este o mâncare mai grea de aceea o prepar din când în când, adică mai răruţ, ca să nu facă rău la sănătatea familiei, dar este foarte gustoasă.

Ingrediente

  • 8 cartofi de mărime medie
  • 8 ouă
  • 1 ceapă roşie
  • 2 bucăţi cârnaţi de casă(400 g)
  • 300 ml smântână
  • 4-5 castraveţi muraţi
  • sare, piper după gust
  • delikat după gust
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

Se pun cartofii în coajă la fiert, apoi se storc de apă, se spală cu apă rece şi se curăţă de coajă.

Se fierb oăle şi se curăţă de coajă.

Se prăjeşte cârnatul tăiat rondele în ulei.

Se taie ceapa julien şi se amestecă cu puţină sare, se lasă la o parte şi se taie castraveţii, ouăle şi cartofii rondele.

Într-un vas termorezistent se începe aranjarea ingredientelor astfel: primul strat este format din puţin cârnat cuun pic de ulei în care s-a prăjit, apoi se adaugă o parte din cartofii rondele, ceapa, oule, castraveţii şi iarăşi cartofi, se acoperă cu jumătate din cantitatea de smăntână.

Se condimentează cu sare, piper şi delikat după gust, apoi se repetă operaţiunea în aceiaşi ordine până se umple vasul.

Deasupra se toarnă restul de smântână, cârnat şi se condimentează din nou.

Se introduce vasul la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru aproximativ 35 de minute.

După ce s-a copt se scoate din cuptor şi se lasă la răcit.

Se serveşte cât este călduţ.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu smântână la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

Postat de mirela0911

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

Iata cum se prepara Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor Se spala cotletul, se sterge cu prosoape de hartie si se taie felii potrivit de groase. Se condimenteaza cu sare si piper. ...

Citeste continuarea

Cartofi cu sunculita, gratinati

Postat de mirela0911

Cartofi cu sunculita, gratinati

Mai intai se fierb cartofii in coaja, eventual inainte cu o zi. Se curata apoi si se taie in cubulete potrivite. Se incinge uleiul in tigaie si se pun cubuletele de sunca. Se amesteca sa nu se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2015, 18:10
buni
la 21.06.2015, 18:13
sunt buni, are dreptate Bya
la 21.06.2015, 18:19
Multumesc dragelor!
la 21.06.2015, 18:23
la 21.06.2015, 18:34

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking