Ingrediente
- 6 cartofi medii, ca mărime
- 4-5 linguri încărcate cu smântână groasă
- 1 ceapă
- ulei pentru prăjit ceapa
- 2 căței mari de usturoi
- 1 lingură de făină albă
- sare
- piper
- 1/2 linguriță Vegeta
- 1 legătură de mărar
- apă
Mod de preparare
Se curăță, se spală bine și se taie cartofii în forma dorită.
Ceapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se călește ușor, până se înmoaie, la foc mic.
Usturoiul se curăță, se spală și se taie mărunt.
Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Se pun cartofii tăiați și usturoiul feliat peste ceapa călită, se toarnă peste ei apă, cât să-i depășească cu 1,5-2 cm și se lasă cratița să fiarbă înăbușit, la foc mic.
Între timp, se amestecă smântâna cu făina și condimentele, având grijă să nu se formeze cocoloașe, după care se subțiază cu 1/2 pahar de apă.
Când cartofii sunt aproape fierți, se toarnă sosul din smântână peste ei și se mai lasă să fiarbă câteva clocote, având grijă să nu se prindă mâncarea de fundul cratiței. După câteva minute, se oprește focul de la aragaz, se presară mărarul tăiat peste mâncare, se amestecă și apoi se acoperă cratița cu un capac pentru un sfert de oră. După acest interval de timp, se pot servi. Cine vrea, poate să mănânce cu pâine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu smantana si marar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|