Cartofi frantuzesti (reteta adaptata)

Postat de alieli in Aperitive / Garnituri
2 Iun 2010 | 9371 vizualizari
Cartofi frantuzesti  (reteta adaptata)

O reteta usoara si delicioasa, adaptata preferintelor mele

Ingrediente

  • 4-5 cartofi(depinde de marimea tavi)
  • 400 gr ciuperci sau un borcan de ciuperci
  • 1 ou
  • sunca sau salam
  • 300 - 400 ml smantana
  • cascaval 
  • branza de burduf

Mod de preparare

Fierbi cartofii(sa NU fie fierti foarte tare) Ii lasi la racit si apoi ii tai feli. Asezi un strat de cartofi apoi unul de sunca sau salam(taiat feli),dupa aceea asezi un rand de cascaval(feli), apoi pui ciupercile taiate feli(daca sunt ciuperci din conserva le scurgi si le asezi, daca sunt ciuperci crude le fierbi, le feliezi si apoi le asezi in tava)si la final inca un strat de cartofi.

Dai totul la cuptor(sa fie preincalzit). Separat faci un sos din smantana, cascaval razalit sau branza de burduf(cam 3-4 linguri in functie de preferinta) si oul batut. Cand cartofi au inceput sa se aureasca pui sosul si mai dai la cuptor 10-15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti (reteta adaptata)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi frantuzesti cu ciuperci

Postat de gurita_ta2005

Cartofi frantuzesti cu ciuperci

Cartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare pentru circa 20-25 minute.Se curata de coaja cat sunt calzi si se taie rondele. Intr-o tava pune hartie de copt,si asezam un strat de cartofi....

Citeste continuarea

Aperitiv placintele cu branza

Postat de katty

Aperitiv placintele cu branza

Intr-un castron punem apa, sare, oul, untura(100 gr), apoi adaugam cate putina faina si framantam un aluat nelipicios (450 gr faina) pe care il strangem intr-o bila pe care  o invelim in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2010, 19:09
tare bun o mai fi
la 02.06.2010, 19:36
la 02.06.2010, 20:14
am venit cu furculitele de rigoare!
la 02.06.2010, 20:15
aleli, incearca sa pui poze mai multe
la 02.06.2010, 20:37

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking