Cartofi frantuzesti cu ingrediente romanesti

Postat de abetina in Retete Delikat
25 Iul 2018 | 3500 vizualizari
Cartofi frantuzesti cu ingrediente romanesti

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

Ingrediente

  • 10 cartofi potrivit de mari
  • 1 plic condimente naturale pentru cartofi, 23 gr
  • 400 gr bacon
  • 600 gr branza inchegata de vaca, facuta in casa
  • 5 oua
  • 400 gr cascaval
  • 500 gr smantana 30% grasime
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita maghiran uscat natural 100%

Mod de preparare


  
   Se curata cartofii, se feliaza si se clatesc cu apa rece. Se toarna peste ei condimentele de cartofi 100% naturale, se amesteca si se pune jumatate din cantitatea lor intr-o tava care s-a uns in prealabil cu unt si s-a presarat faina peste unt sa nu se prinda mancarea.
   Se feliaza bacon-ul si se peste cartofi, se asaza un rand de felii de branza de vaci inchegata, alt rand de cartofi feliati.
   Se pun intr-un vas ouale, smantana, sare, se omogenizeaza si se toarna in tava peste cartofi, se presara cascaval din plin si maghiran uscat 100% natural si se da tava la cuptor pentru circa o ora.

Cand se rumeneste frumos deasupra, este semn ca este gata, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin, apoi se taie bucati, se serveste cu ketchup dulce sau iute, dupa preferinte.Sa aveti pofta. dragilor!
  Am folosit branza inchegata de vaci fiindca are proprietatea de a se topi la temperatura ridicata, plus ca este si foarte buna la gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti cu ingrediente romanesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de burta cu legume

Postat de mihaelar63

Ciorba de burta cu legume

Burta prefiarta proaspata se pune la fiert in apa sarata impreuna cu foi de dafin, piper si mustar boabe. Legumele se curata si se spala. Maruntiti/taiati legumele in forma dorita...

Citeste continuarea

Pui si legume la gratar cu garnitura de cartofi cu parmezan

Postat de mirela0911

Pui si legume la gratar cu garnitura de cartofi cu parmezan

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Cand sunt gata, se scurg de apa, se lasa la racit, apoi se curata de coaja.  Pulpele dezosate se spala bine, se sterg de apa si se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2018, 13:01
Ce bine arata!
la 25.07.2018, 13:25
la 25.07.2018, 15:18
Bună mâncărică...!
la 25.07.2018, 18:53
Buni!
la 25.07.2018, 19:10
Supeeer deliciosi!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking