Cartofi gratinati

Postat de simona72 in Retete Delikat
28 Iun 2018 | 2575 vizualizari
Cartofi gratinati

Si de data aceasta va aduc o alta reteta simpla de cartofi noi facuti la cuptor. Am folosit aceleas amestec de condimente pentru cartofi de la Delikat, doar ca reteta necesita si alte ingrediente pe langa acestea. In primul rand feliem subtire cativa cartofii. Eu am folosit un robot care feliaza foarte subtire. In felul acesta am depus un efort minim si am fost sigura de rezultat. Daca totusi ii taiati din cutit, incercati sa taiati felii de aceeasi grosime. Mai avem nevoie de smantana pentru gatit si branzeturi (se pot folosi branzeturi ramase prin frigider gen cas dulce, telemea, cascaval, chedar). Mancarica asta delicioasa o pregatim in cuptor, deci avem nevoie de vase rezistente. Puteti sa folositi vase individuale sau unul mai mare. Pentru ca am doua vase noi, nefolosite, am vrut sa le probez… Cel colorat este de o persoana, dar daca il umpleti pana sus, este suficient pentru doua persoane. Iar vasul alb, este pentru 3 sau 4 persoane, depinde cat de mult umpleti vasul…

Ingrediente

  • 5 cartofi noi,marisori (700-800 grame)
  • 400 ml smantana pentru gatit (nu din cea fermentata)
  • 2 linguri amestec de condimente pentru cartofi Delikat
  • 1 lingurita sare
  • 100 gr crema de branza
  • 300-350 gr branzeturi (cas, telemea, cascaval)
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Cartofii se spala cu un burete abraziv. Avand in vedere ca sunt cartofi noi, eu nu i-am curatat cu cutitul. A fost suficient sa-i spal sub jet de apa si sa-i frec bine cu buretele. I-am taiat in jumatati si mai apoi i-am feliat foarte subtire la robot.

Intre timp am pregatit vasele, ungandu-le cu putin unt.

Smantana am amestecat-o impreuna cu crema de branza.

Se pune un strat de cartofi feliati in fiecare vas, se pudreaza cu amestecul de condimente, se pune cate 2-3 linguri de smantana, putina branza, alt strat de cartofi, condimente si tot asa pana terminam ingredientele. Ultimul strat sa fie de ceva branzeturi topitoate, sa se gratineze si sa prinda crusta la suprafata. Iar apoi punem si un cub mic de unt deasupra. Am dat vasele in cuptorul rece (mi-a fost teama sa nu crape vasul colorat), se seteaza la temperatura de 160 grade C si timpul de 40-50 minute. Coloratul l-am acoperit cu capacul din dotare, iar la cel alb am folosit folie de aluminiu. In ultimele 10 minute am dat deoparte capacul si folia pentru a prinde crusta aurie. Eu am preferat mancarica simpla, fara carne sau salata si neaparat calda.

Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi cu sunculita, gratinati

Postat de mirela0911

Cartofi cu sunculita, gratinati

Mai intai se fierb cartofii in coaja, eventual inainte cu o zi. Se curata apoi si se taie in cubulete potrivite. Se incinge uleiul in tigaie si se pun cubuletele de sunca. Se amesteca sa nu se...

Citeste continuarea

Cartofi cu carne de pui, gratinati la cuptor

Postat de oanapl

Cartofi cu carne de pui, gratinati la cuptor

Tai pulpele de pui în cubulețe, le condimentezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat, usturoi granulat și boia dulce de ardei. Stropești cu ulei de măsline și amesteci bine cu...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 06.07.2018, 10:36
la 06.07.2018, 11:24
O mâncare de cartofi bună oricând.
la 07.07.2018, 20:09
Arata bine! Eu ti-as fura vasul asta micut si frumos!
la 12.07.2018, 13:02

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking