Ingrediente
- 500 gcartofi
- 300 g afumatura
- 4-5 cepe mari
- 2 linguri cu smantana
- 3-4 oua potrivite
- 200 g cas sarat
- cateva frunze de busuioc
- 100 ml suc de rosii
- 100 ml vin alb
- piper si rozmarin dupa gust
- cativa catei de usturoi
Mod de preparare
Taiem cartofii in felii si ii punem la fiert, in apa cu sare, pentru aproximativ 20 de minute.
Intre timp, taiem afumatura in felii si o rumenim usor in 2-3 linguri cu ulei. Adaugam ceapa si o calim pana ce devine translucida. Turnam vinul alb si fierbem la foc mic 5-10 minute (cat sa scada).
Scoatem cartofii intr-un vas de yena ("uns" cu usturoiul feliat), ii condimentam dupa gust cu sare si piper, presaram busuiocul tocat, adaugam ouale batute impreuna cu smantana, afumatura si ceapa calita, iar deasupra asezam casul taiat in cuburi mici. Coloram cu suc de rosii si dam vasul la cuptor pentru 40-50 de minute.
Se serveste cald.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|