Cartofi inabusiti

Postat de AdrianUdrea in Mancaruri de post
10 Apr 2016 | 8296 vizualizari
Cartofi inabusiti

Acesti cartofi i-am preparat vineri si sunt de post, dar tare buni au iesit. Si i-am preparat la Crock-Pot.  

Ingrediente

  • 1 kg cartofi albi
  • 100 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • crengute de rozmarin
  • 1 capatana usturoi
  • patrunjel verde
  • Pentru mujdei:
  • 1 capatana usturoi
  • usturoiul copt impreuna cu cartofii
  • sare
  • piper
  • 30 ml ulei de masline
  • 200 g conserva de rosii cu zarzavat
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se curata carofii, se spala si se taie in doua sau in patru, in functie de marimea lor.

Se ung cartofii cu uleiul de masline, se presara peste ei sare si piper si se aseaza in vasul crock potului.

La mijloc se aseaza o capatana de usturoi, taiata doar putin la capat, pentru a degaja aroma in timpul prepararii.

Se aseaza doua crengute de rozmarin printre cartofi, se aseaza capacul si se conecteaza aparatul la sursa de curent.

Se seteaza modul de preparare Low, pentru 3 ore si 30 de minute.

Pe parcurs, se mai roteste vasul, pentru a se mai invarti cartofii usor, fara a ridica capacul.

Dupa expirarea timpului, se adauga patrunjelul verde tocat marunt.

Pentru mujdei, se curata usturoiul si se amesteca cu usturoiul copt impreuna cu cartofii si curatat.

Se piseaza in mojar presarat cu multa sare, apoi se freaca cu uleiul de masline ca la maioneza.

Se adauga apoi rosiile cu zarzavat, din cele preparate pentru ciorba si se potriveste gustul cu sare si piper si se presara patrunjel tocat.

Se servesc cartofii calzi stropiti cu mujdei de usturoi, iar pentru cei care nu tin post, ca mine, se servesc alaturi de friptura.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi inabusiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi inabusiti cu ardei si usturoi

Postat de deyutzky

Cartofi inabusiti cu ardei si usturoi

Curatam si spalam legumele.  Intr-o tigaie topim untul, apoi adaugam ceapa taiata fideluta si usturoiul tocat marunt. Le lasam la calit 1-2 minute, apoi adaugam putina apa. Punem...

Citeste continuarea

Reteta gustoasa de Cartofi inabusiti cu cimbru si usturoi

Postat de katty

Reteta gustoasa de Cartofi inabusiti cu cimbru si usturoi

Cum se prepara Reteta gustoasa de Cartofi inabusiti cu cimbru si usturoi: Se curata cartofii, se spala bine si se taie bastonase putin mai groase. Intr-o tigaie, se pun impreuna cu uleiul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2016, 19:14
foarte gustosi!
la 10.04.2016, 19:15
buni ar fi si mie acum, ca nu stiu ce sa pap
la 10.04.2016, 19:16
la 10.04.2016, 19:18
Gustoși și sănătoși!
la 10.04.2016, 19:48
buni buni

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking