Ingrediente
- Cartofi noi de marime potrivita pentru 2 persoane
- 1 lingura amestec de condimente pentru cartofi Delikat
- ½ lingurita sare
- ½ lingurita piper
- 2-3 linguri ulei de care preferati (eu am folosit de dovleac pentru aroma lui)
- Pentru sos:
- 1 avocado
- 1 graunte de usturoi
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 lingura ulei (tot de dovleac am folosit si aici)
- Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
- 100 gr iaurt gras grecesc
Mod de preparare
Pentru cartofi: se spala cartofii sub jet de apa cu un burete abraziv. Avand in vedere ca sunt cartofi noi, de vara, nu este necesar sa fie curatati de coaja cu cutitul. Se tamponeaza cu servetele de bucatarie pentru a inlatura excesul de apa.
Se taie in sferturi, se pun in tava cuptorului captusita cu hartie de copt. Se stropesc cu ulei.
Intr-un bol se amesteca condimentele pentru cartofi, sarea si piperul. Se presara peste cartofii din tava. Se mai amesteca o data cartofii cu mana pentru a fi complet acoperiti de condimente si ulei.
Se da tava la cuptorul incins la 180 de grade C, cat mai aproape de flacara de sus a cuptorului. In aproximativ 30 minute sunt gata copti.
Pentru sos: se pun toate ingredientele intr-un blender. Se mixeaza pana totul devine o pasta omogena. Se asezoneaza dupa gust si se serveste cu cartofii calzi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|