Ingrediente
- 5 cartofi potriviti
- 2-3 linguri ulei de masline
- 3 linguri de smantana acra (sau 3 linguri de smantana si 2 linguri de suc de lamaie)
- 100 g de branza sarata (cas sau feta)
- sare, piper
- boia de ardei
- cimbru uscat
- verdeata tocata
Mod de preparare
Curatati si spalati cartofii. Uscati-i cu un prosop din hartie.
Intr-un vas pentru cuptor puneti cartofii taiati in 4 sau 6.
Varsati deasupra uleiul, puneti sare, piper, boia de ardei , amestecati.
Presarati deasupra cimbru uscat.
Acoperiti cu o foaie de aluminium si dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 20 minute.
Pregatiti crema acra amestecand smantana cu sucul de lamaie.
Puneti sare, piper si rezervati la rece.
Scoateti cartofii, amestecati si puneti-i din nou la cuptor descoperiti timp de 20 minute.
Sunt gata.
Serviti-i calzi cu branza sarata presarata deasupra si cu crema acra. Presarati verdeata tocata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu branza sarata si smantana acra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|