Cartofi la cuptor, cu legume caramelizate

Postat de merisor67 in Mancaruri de post
27 Mai 2015 | 6272 vizualizari
Cartofi la cuptor, cu legume caramelizate

Buni asa simpli ca si mancare de post, sau cu niste friptura langa ei, buni oricum!

Ingrediente

  • Pentru prepararea cartofilor:
  • 1 kg cartofi
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf busuioc maruntir
  • 1 praf condimente asortate, razuite
  • 5 catei usturoi
  • Pentru legumele caramelizate:
  • 1 morcov
  • 1 radacina ptrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 praf sare
  • 1 praf piper
  • 1 praf cimbru
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri otet balsamic

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in felii lungi, mi se pare mie ca arata mai bine asa, dar se pot taia dupa imaginatia fiecaruia.

De data aceasta am folosit cartofi albi, ca se prepara mai rapid decat cei rosii.

Intr-o tava, punem 100-110 ml ulei si rasturnam cartofii feliati in ea. 

Ii perpelim de cateva ori prin ulei sa fie unsi pe toate partile, apoi presaram peste ei sare, condimente si busuioc, precum si cateii de usturoi curatati si taiati rondele.

Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Intre timp pregatim legumele.

Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel, le curatam, le spalam si le razuim cat mai mari. Eu le-am razuit tot cu curatitorul, pentru ca am vrut ca fasiile sa ramana mari.

Ceapa curatata, o tocam julien, la fel si ardeiul.

Punem uleiul intr-o tigaie la incins si adaugam legumele razuite plus ceapa.

Asezonam cu sare, piper si cimbru, acoperim tigaia si o lasam la foc mai moale sa se inabuse legumele usor.

Cand legumele incep sa se inmoaie usor, adaugam si ardeiul, mai lasam cateva minute sa se patrunda si acesta, apoi adaugam zaharul, amestecam usor, iar cand se topeste, adaugam si otetul balsamic.

Amestecam usor legumele, sa se intrepatrunda bine aromele, apoi stingem focul si asteptam rabdatori sa se prepare si cartofii de la cuptor.

Asezam cartofii pe un platou, iar deasupra lor intindem legumele caramelizate si ornam cu patrunjel verde sau busuioc verde, daca avem(eu n-am avut, cu toate ca mi l-as fi dorit, data viitoare voi avea.)

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor, cu legume caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Legume caramelizate la cuptor

Postat de simona72

Legume caramelizate la cuptor

Legumele se spala, se curata de coaja, se taie cuburi ceva mai mari si se pun intr-un vas termorezistent uns cu o lingura de ulei. Peste legume punem 2 linguri ulei de masline, sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2015, 12:44
Foarte buni!
la 27.05.2015, 12:46
la 27.05.2015, 12:47
super buni
la 27.05.2015, 12:49
la 27.05.2015, 12:50
e foarte bun ce ai facut , si imi place la nebunie pastarnacul copt , pot sa vin sa-l vanez???

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking