Cartofi la cuptor cu salata de varza murata

Postat de vasimur in Mancaruri de legume
4 Aug 2019 | 1728 vizualizari
Cartofi la cuptor cu salata de varza murata

Fiind seară, m-am gândit să încropesc ceva gustos și rapid, doar pentru mine, cu ingredientele pe care le aveam la îndemână: cartofi, ceapă, brânză de burduf, smântână și câteva feliuțe de salam. Așa că m-am pus pe treabă și vă garantez că a ieșit ceva foarte bun și dietetic. Vă recomand să încercați și voi!

Ingrediente

  • 2-3 cartofi mai mari
  • 2-3 fire de ceapă verde (sau o ceapă uscată, mică)
  • pătrunjel (sau mărar) verde tocat
  • 2-3 linguri de smântână
  • 50 g cașcaval răzuit sau orice fel de brânză mai grasă
  • 50 g salam tăiat mărunt sau șunculiță, mușchiuleț etc.
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după gust
  • boia de ardei dulce, după gust (opțional)
  • plante aromatice, după gust și preferință (opțional)

Mod de preparare

Pasul 1. Spălăm bine cartofii și îi înțepăm în câteva locuri cu furculița sau cu o scobitoare ca să nu se spargă la copt. Îi punem într-o tavă, în cuptor, așa cu coajă și-i lăsăm cam 45 minute . Sunt gata atunci când intră ușor furculișa sau scobitoarea, în ei.

Observație: Putem să fierbem cartofii, cu tot cu coajă, în apă cu sare, dacă dorim.

Pasul 2. Cât timp se coc cartofii, ne ocupăm de celelalte ingrediente. Tăiem ceapa mărunt, la fel și mezelul iar cașcavalul îl dăm prin răzătoarea mică. Pătrunjelul (sau mărarul) verde îl tocăm mărunt. Amestecăm ingredientele într-un bol sau farfurie mai adâncă, împreună cu smântâna și verdeață după gust.

Pasul 3. Scoatem cartofii din cuptor și îi lăsăm să se răcorească puțin. Tăiem partea de deasupra și scobim interiorul cartofului cu o linguriță (ca niște bărcuțe).

Observație: Dacă sunt mai mari atunci îi tăiem în două și scobim interiorul.

Pasul 4. Păstrăm „bărcuțele” iar ce am scos din interiorul cartofilor amestecăm cu compoziția de la ”Pasul 2.” Umplem „bărcuțele” cu această compoziție iar deasupra presărăm cașcaval răzuit (dat prin răzătoarea mică). Dacă dorim, putem să mai pudrăm cu puțină sare, piper și boia de ardei dulce (sau iute dacă vă place) și cu orice plante aromatice!

Observație: Eu am folosit brânză de burduf, din asta aveam în frigider.

Pasul 5. Punem ”bărcuțele” de cartofi într-tavă și dăm la cuptorul încins în prealabil. Lăsăm cam 30 minute, sau până ce se înmoaie și se topește brânza și se formează o crustă rumenă și aurie pe deasupra.

Dacă doriți, cartofii astfel preparați pot fi o delicioasă garnitură, pentru o friptură! Eu am servit cartofii la cuptor așa fierbinți, alături de o salată de varză murată cu ulei de măsline, condimentată cu piper, pătrunjel verde tocat și rondele de ardei iute!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu salata de varza murata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta spiralata cu legume

Postat de oanapl

Tarta spiralata cu legume

Pentru aluat, cerni făina într-un castron și adaugi sarea și untul tăiat cubulețe. Omogenizezi compoziția sfărâmând untul între degete. Când totul se...

Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecel cu cartofi dulci si tofu

Postat de andaoana

Chiftelute de dovlecel cu cartofi dulci si tofu

Legumele le spalam si le curatam de coaja . Dam pe razatoarea mica dovlecelul si il punem deoparte sa stea putin. Il stoarcem si il punem in bol.  Dam si restul legumelor pe razatoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2019, 14:28
la 04.08.2019, 14:47
la 04.08.2019, 20:32
Ce cartofi gustosi ati pregatit!
la 04.08.2019, 21:22
Mulțumesc pentru aprecieri!
la 05.08.2019, 08:15
Adauga comentariu...

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking