Cartofi la cuptor, umpluti cu branzeturi

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
3 Feb 2016 | 9407 vizualizari
Cartofi la cuptor, umpluti cu branzeturi

Prima data am vazut o astfel de reteta, acum cativa ani,  la Cristi Roman, aici pe bucataras. Bine, reteta difera, dar ideea de a umple cartofii si a-i da la cuptor m-a incantat tare mult.  Eu nu i-am copt pe sare asa cum a procedat el, cu toate ca ar fi fost mult mai buni asa, ci i-am fiert, apoi le-am scobit interiorul si i-am umplut. Metoda mea e mai rapida, dar daca timpul va permite, mai bine ii coaceti, ca vor avea alt gust.

Ingrediente

  • 4 cartofi albi, foarte mari
  • apa
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar(optional)
  • 100 g branza proaspata de vaci,
  • 150 g branza telemea
  • 100 g parmezan
  • 150 g branza pufoasa de la Delaco
  • 100 g cascaval
  • 2 oua
  • busuioc
  • boia de ardei iute
  • nucsoara
  • rozmarin

Mod de preparare

Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa clocotita, in care adaugam o lingura sare si o lingura zahar.

Partea cu zaharul am preluat-o de la Vladut, bucatarul de la Neatza. 

Cartofii vor fi usor, foarte usor, dulci.

Fierbem cartofii pana cand se patrund foarte bine, apoi scurgem apa si trecem cartofii prin jet de apa rece sa ii racorim putin, pentru a urgenta procesul tehnologic de preparare a lor.

Ii taiem pe jumatate, pe lungime, dar pe partea mai ingusta a lor, sa fie mai inalti.

Scobim interiorul cu o lingura, lasandu-le o margine de aproximativ 1 cm.

Amestecam miezul cartofilor cu branzeturile, mai putin cascavalul si o parte din parmezan, apoi adaugam cateva frunze de busuioc, rupte marunt, boia de ardei iute dupa gust, nucsoara, sare, mararul tocat marunt si doua oua, apoi omogenizam bine compozitia.

Eu am pus cate o lingurita de boia si una de nucsoara, dar gustati compozitia si puneti dupa gust.

In interiorul cartofilor presaram cate putin rozmarin.

Umplem cartofii cu compozitia de branza si ii asezam pe fiecare, pe cate o folie de aluminiu decupata in functie de marimea lor.

Strangem folia in jurul lor, asa incat sa formam niste barcute, asezam barcutele intr-o tava de aragaz si dam tava la cuptor, la 180 de grade, pentru 15-20 de minute.

Spre final, presaram deasupra cartofilor, cascavalul ras amestecat cu putin parmezan si ii mai lasam la cuptor pana se gratineaza frumos.

Amestecul de branzeturi cu cartofi, ramas, l-am pus intr-o forma de ceramica unsa cu putin unt, am pus si doua oua deasupra lor, dar le-am facut cate un lacas cu o lingura, am adaugat si putin cascaval ras si am realizat o budinca pe care am copt-o pentru 15 minute, pana cand ouale s-au preparat.

Cascavalul l-am adaugat tot spre final, ca si la cartofi.

Cartofii se servesc fie ca garnitura la diverse fripturi, fie alaturi de legume proaspete.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor, umpluti cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ochiuri la cuptor, in cuiburi de cartofi si branzeturi

Postat de RODIMUR

Ochiuri la cuptor, in cuiburi de cartofi si branzeturi

Cartofii se spală și se fierb pe jumătate ”în coajă”, ca să rămână puțin mai fermi, pentru răzuire. Între timp se dă telemeaua pe răzătoarea mare, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2016, 13:57
Merisor trimite sil la mine ca eu doar pentru cina gatesc . Acum nu am cu ce ma hrani
la 03.02.2016, 14:10
Buni
la 03.02.2016, 14:18
Deliciosi!
la 03.02.2016, 14:21
Mihaela, hai ca trimit pe un porumbel )
la 03.02.2016, 14:21
Camelia Bya

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking