Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 1\2 ceapa alba
- 125 gr pancetta
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii fierbem intregi in apa rece cu sare pentru 20 minute .Cand cartofii s-au fiert , ii scurgem bine de apa , ii lasam putin sa se raceasca si apoi ii feliem in felii potrivit de grosime.
Ceapa curatata,spalata, o tocam marunt si o calim in putin ulei .
Pancetta taiata bastonase o calim , la fel ca ceapa,in putin ulei .O scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.
Punem intr-o tigaie ulei si lasam sa se incinga. Cand uleiul s-a incins, punem felii de cartofi, pe rand ,sa nu se lipeasca intre ele.Cand s-au rumenit pe o parte se intorc pe cealalta parte.Se procedeaza astfel cu restul de cartofi.
Cand s-au prajit ii scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.
Servim cartofii calzi presarati cu ceapa si pancetta.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
|