Ingrediente
- 1,500 kg de cartofi noi
- unt, pentru uns tava
- 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
- condimente pentru cartofi, Delikat
- ierburi de grădină Delikat
- rozmarin Delikat
- sare
- piper
Mod de preparare
Cartofii noi se curăță, se spală bine în câteva ape și se pun la fiert, la foc iute, într-o oală cu multă apă și sare.
Când cartofii au fiert, se strecoară de apa în care au fiert și se pun într-o tavă termorezistentă, unsă cu unt în prealabil.
Se presară deasupra condimentele Delikat, sare, piper și se toarnă ulei de floarea soarelui câte puțin, pe toți cartofii.
Se dă tava la cuptor, la foc iute și se întorc cartofii, din când în când, ca să se rumenească frumos pe toate fețele. De asemenea, se ia cu lingura ulei din tavă și se toarnă peste cartofi.
Când cartofii s-au rumenit frumos, se scot din cuptor și pot fi serviți calzi, ca garnitură, alături de un preparat de carne. Ei pot fi serviți și ca atare, cu o salată asortată, sau pur și simplu cu roșii tăiate felii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi aromatizați, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|