Cartofi noi aromatizați, la cuptor

Postat de RODIMUR in Retete Delikat
10 Iun 2018 | 2325 vizualizari
Cartofi noi aromatizați, la cuptor

Apariția cartofilor noi în piețe ne determină să găsim noi rețete de preparare a lor, care să le scoată în evidență gustul bun și deosebit. De această dată, am profitat de apariția gamei noi de condimente Delikat, naturale 100%, pentru a prepara o mâncare extrem de simplă, dar și foarte gustoasă: cartofi aromatizați cu aceste condimente naturale excelente, aduse din țările lor de origine. O bunătate care ne încântă atât ochii, cât și papilele gustative. Un adevărat răsfăț culinar, la îndemâna oricui.

Ingrediente

  • 1,500 kg de cartofi noi
  • unt, pentru uns tava
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • condimente pentru cartofi, Delikat
  • ierburi de grădină Delikat
  • rozmarin Delikat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii noi se curăță, se spală bine în câteva ape și se pun la fiert, la foc iute, într-o oală cu multă apă și sare.

Când cartofii au fiert, se strecoară de apa în care au fiert și se pun într-o tavă termorezistentă, unsă cu unt în prealabil.

Se presară deasupra condimentele Delikat, sare, piper și se toarnă ulei de floarea soarelui câte puțin, pe toți cartofii.

Se dă tava la cuptor, la foc iute și se întorc cartofii, din când în când, ca să se rumenească frumos pe toate fețele. De asemenea, se ia cu lingura ulei din tavă și se toarnă peste cartofi.

Când cartofii s-au rumenit frumos, se scot din cuptor și pot fi serviți calzi, ca garnitură, alături de un preparat de carne. Ei pot fi serviți și ca atare, cu o salată asortată, sau pur și simplu cu roșii tăiate felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi aromatizați, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de porc si cartofi cu unt la cuptor, servite cu sos de usturoi si rosii

Postat de merisor67

Friptura de porc si cartofi cu unt la cuptor, servite cu sos de usturoi si rosii

Pentru friptura de porc, portionam carnea, o asezam in tava si presaram condimentele peste ea. O amestecam bine cu condimentela sa se pudreze uniform, apoi acoperim tava si o dam 30 de minute...

Citeste continuarea

Pulled pork-Burger cu fasii din carne de porc

Postat de simona72

Pulled pork-Burger cu fasii din carne de porc

Se pun toate ingredientele pentru saramura intr-un vas, se amesteca cu o lingura pana se topeste sarea. Se spala carnea si se pune in saramura. Aceasta sa fie suficienta incat sa acopere bucata de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:05
la 06.07.2018, 09:40
la 06.07.2018, 09:46
Katty,
la 06.07.2018, 12:28
Foarte buni!
la 06.07.2018, 12:55
Mulțumesc, Corinuța!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking