Cartofi noi, copti si picanti

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de legume
2 Iul 2020 | 2113 vizualizari
Cartofi noi, copti si picanti

  Cartofii acesti au iesit senzationali. Pot fi folositi ca garnitura sau ca atare cu o salata mare alaturi. Mi-am urmat propriile sfaturi si am pus cate putin rozmarin si doar o foaie de dafin. Ultima data cand preparasem cartofi cu rozmarin gustul prea puternic .

Ingrediente

  • 1.5 kg cartofi noi
  • 100 ml ulei masline
  • 1 lingura usturoi granulat
  • 1 lingurita pasta de ardei iute
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 foaie dafin verde
  • 1 varf cutit pudra turmeric
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • piper negru macinat
  • sare roz de Himalaya

Mod de preparare

  1. Cartofii noi se pun la hidratat in apa. Coaja subtire se va curata mai usor .
  2. Pentru aceasta operatiune de curatare a cartofilor noi eu folosesc un burete aspru de vesela [care il folosesc doar in acest scop]. Uneori ma ajut si de o razatore mica pentru branzeturi .
  3. Taiati cartofii in felii mari de-a lungul .
  4. Tocati marunt rozmarinul , patrunjelul si foaia de dafin
  5. Amestecati cartofii cu ulei si restul  ingredientelor pregatite .
  6. Tava  cu cartofi se acopera cu  folie de aluminiu si se da la cuptor timp de o ora . Eu am marit temperatura la 250 grade Celsius .
  7. In ultimele 10 minute am indepartat folia ca sa se rumeneasca cartofii .
  8. La servire adugati patrunjel verde tocat pentru prospetime .
  9.   Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi, copti si picanti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de mazare cu costita afumata si pastrama de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Mancare de mazare cu costita afumata si pastrama de porc

Pastrama si costita se clatesc cu apa si se taie in felii groase. Se calesc intr-o cratita in ulei cu putina sare si putin piper negru macinat. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie...

Citeste continuarea

Cartofi noi rumeniti, cu rozmarin

Postat de gurita_ta2005

Cartofi noi rumeniti, cu rozmarin

Cartofii se spala bine, se lasa cu coaja, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert in apa cu sare (nu ii lasati sa se sfarame). Dupa ce s-au fiert, se scurg bine de apa si se pun pe un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2020, 00:21
la 02.07.2020, 07:54
super buni!
la 02.07.2020, 08:25
Dacă sunt picanți vreau 2 porții
la 02.07.2020, 08:50
Merisor , imi place cat esti de grijulie . Mereu te gandesti si la Adi !!! Sau doresti sa papi tot singura )
la 02.07.2020, 08:51
Multumesc ,Licurici

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking