Ingrediente
- 1 kg de cartofi noi
- 300 grame de telemea de vaci
- 100 grame de cașcaval răzuit (emmentaler)
- 100 ml de smântână
- 2 linguri de pesmet
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1 ou
- sare
- piper
- 1 legătură de mărar (pătrunjel)
Mod de preparare
Se scurge bine telemeaua și se taie cubulețe.
Cașcavalul se dă prin răzătoarea mare.
Cartofii noi se curăță, se spală și se taie sub formă de cubulețe mai mari.
Se amestecă oul cu smântâna, până la omogenizare.
Se unge cu ulei o tavă termorezistentă, se presară pesmetul și apoi se pune o jumătate din cantitatea de cartofi. Se condimentează cu sare și piper și apoi se pun cubulețele de telemea.
Se pune cel de-al doilea strat de cartofi, se condimentează, se toarnă deasupra smântâna amestecată cu oul și apoi se presară cașcavalul răzuit.
Se acoperă vasul cu capac și se dă la cuptor, la foc mediu, pentru cel puțin 30 minute. Atunci se ia capacul și se mai lasă cartofii la cuptor încă 15-20 minute, ca să scadă lichidul, să se topească cașcavalul, iar cartofii să se rumenească ușor. Atunci se scoate tava din cuptor, se porționează preparatul, se presară cu mărar (pătrunjel) tocat pregătit în prealabil și se servește imediat.
Preparatul este foarte bun și dacă se reîncălzește.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu branzeturi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|