Ingrediente
- 500 grame de ciuperci champignons
- 6-8 cartofi noi
- 100 grame de unt
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 2 cepe mici, roșii
- 200 ml de smântână grasă
- 1 ou
- 50-75 grame de cașcaval
- sare
- piper
Mod de preparare
Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală bine în câteva ape, se taie felii de 4-5 mm grosime și se sotează în unt topit, după ce s-a turnat mai întâi în tigaie uleiul de floarea soarelui. Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă ciupercile să scadă la foc înăbușit, timp de 8-10 minute, după care se ia capacul și se mai lasă ciupercile pe foc, până ce scade lichidul pe care l-au lăsat.
Între timp se curăță ceapa, se spală și se taie rondele subțiri, iar cașcavalul se dă pe răzătoarea mare.
Cartofii se spală și se fierb în coajă, după care se strecoară de apa fierbinte și se lasă să se răcorească. Când s-au răcorit, se curăță de coji și se taie rondele cu grosimea de 7-8 mm.
Se unge o tavă termorezistentă cu unt și se pune primul strat de rondele de cartofi, se condimentează cu sare și piper și se pun rondelele de ceapă roșie. Se pun toate ciupercile sotate, împreună cu sosul de unt rămas în tigaie. Se adaugă rondele de ceapă și se acoperă cu ultimul strat, din rondele de cartofi.
Se condimentează cu sare și piper și se toarnă uniform deasupra, pe toată suprafața vasului, smântâna în care s-a adăugat și s-a mixat un ou.
Se acoperă totul cu un strat de cașcaval răzuit.
Se dă vasul la cuptor, la foc mediu, până ce preparatul se rumenește frumos și uniform. Atunci se scoate vasul din cuptor, se porționează și se servește cald, cu 2-3 linguri de smântână.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu ciuperci, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|