Ingrediente
- 1 kg cartofi albi noi (am avut eu)
- 100 g kaizer
- 1 lg ulei
- sare, piper
- verdeturi italiene Kotanyi
- boia
- ulei
- patrunjel verde
- 100 g cas de capra
Mod de preparare
Se curata cartofii, se taie in bucati potrivit de mari (depinde cat sunt de mari cartofii) si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt pe jumatate fierti se scurg de apa si se lasa deoparte.
Kaizerul se taie fasiute si se prajesc in putin ulei. Se amesteca usor cartofii impreuna cu kaizerul, se condimenteaza cu piper si boia si se rastoarna totul intr-un vas de ceramica uns cu ulei. Se rasnesc deasupra verdeturi italiene si se da la cuptor la 190 de grade pentru cca 40 minute.
Se scoate vasul din cuptor, se rade deasupra casul de capra si se mai lasa 10 minute la cuptor. Se presara patrunjel verde tocat si se poate servi ca atare alaturi de o salata verde, sau ca garnitura.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu kaizer la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|