Ingrediente
- 1 kg cartofi noi (de preferat mai mici)
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- rozmarin uscat
- 2 linguri ulei de măsline
- usturoi pudră
- 2 căței de usturoi
- 50 g bacon
- 2 linguri parmezan
Mod de preparare
Cureți cartofii, îi speli și îi ștergi cu șervețele de hârtie. Dacă sunt mai mari, îi tai jumătați, cei mici îi lași întregi. Presari sare, piper, rozmarin, boia dulce, adaugi uleiul de măsline, usturoiul pudră și învârți bine cu o paleta (sau cu mâinile), ca să se amestece bine toate.
Pui hârtie de copt într-o tavă, așezi cartofii, iar deasupra pui baconul tăiat feliuțe și usturoiul curățat și tăiat feliuțe.
Introduci tava în cuptorul încins, la 190-200 de grade C, pentru 40 de minute. După 25 de minute, setezi funcția grill. Dacă nu aveți această funcție, atunci întorci cartofii. Când sunt gata, îi scoți din cuptor, îi pui pe o farfurie și presari parmezanul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|