Cartofi noi la cuptor, cu chiftelute si cascaval

Postat de vasimur in Porc
16 Mai 2019 | 2744 vizualizari
Cartofi noi la cuptor, cu chiftelute si cascaval

Această rețetă simplă, poate constitui un prânz regal sau chiar o cină în familie, foarte gustoasă. V-o recomand cu mult drag!

Ingrediente

  • 450-500 g de carne tocată
  • 1 kg de cartofi noi
  • 1-2 rădăcini de morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă medie
  • 5-6 linguri de suc de roșii
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru sotat legumele
  • 300-350 g de smântână sau iaurt
  • 100-150 g de caşcaval răzuit
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după gust
  • boia de ardei dulce sau iute, după gust (opțional)
  • pătrunjel verde și/sau mărar verde, tocate mărunt

Mod de preparare

Pasul 1. Curățăm cartofii, ceapa, morcovul și pătrunjelul și le spălăm bine. Eu am folosit o legătură de ceapă verde, atât pentru chifteluțe cât și pentru salată. Ceapa o tocatăm mărunt iar morcovul și pătrunjelul le dăm prin răzătoarea mare (sau prin cea mică dacă vreți). Sotăm legumele (ceapa, morcovul și pătrunjelul) într-o tigaie cu uleiul încins, timp de 3-4 minute, la foc iute. Lăsăm legumele să se răcorească.

Pasul 2. Amestecăm legumele sotate cu carnea tocată şi condimentăm, după gust. Mie îmi place să pun și verdeață tocată mărunt, de preferință pătrunjel verde. Formăm apoi biluțe de mărimea dorită.

Pasul 3. Tăiem cartofii rondele şi îi aranjăm împreună cu biluțele de carne tocată, într-o tavă de copt, unsă cu puțin ulei.

Pasul 4. Punem tava în cuptorul încins la 160-180 de grade, timp de 25-30 minute.

Pasul 5. Între timp amestecăm smântâna și/sau iaurtul cu sucul de roșii și asezonăm cu sare, boia şi piper, după gust. Eu am folosit cca 200 g de smântână și 1 iaurt de 150 g. La nevoie adăugăm și puțină apă. După ce s-au scurs cele 25-30 minute, turnăm acest amestec peste cartofi şi biluțele de carne. Mai lăsăm la cuptor încă 20-25 minute.

Pasul 6. După cele 20-25 minute, scoatem tava din cuptor şi presarăm deasupra caşcavalul ras. Mai punem preparatul în cuptor pentru încă 10-15 minute sau până ce se rumenește cât de mult ne place.

Observație: Când presărăm cașcavalul ras, putem să presărăm și pesmet și vom obține un gratin foarte crocant. Eu nu am mai pus pesmet.

Când este gata, putem să decorăm cu verdeaţă tocată mărunt, dacă dorim. Eu am servit preparatul cu o salată de roșii, castraveți și ceapă verde.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor, cu chiftelute si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute cu cartofi noi in sos de rosii, la cuptor

Postat de oanapl

Chiftelute cu cartofi noi in sos de rosii, la cuptor

Chiftele:peste carnea tocată adaugi, condimentele, ceapa spălată și curățată dată pe răzătoarea cu orificii mici. Cureți cartofii și morcovul, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mici,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Comentarii

la 16.05.2019, 12:13
Buna!
la 16.05.2019, 12:16
Foarte buni!
la 16.05.2019, 12:35
la 16.05.2019, 12:43
Yami!
la 16.05.2019, 15:37

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking