Cartofi noi la cuptor in vas de lut

Postat de Pungasa_Rogue in Retete Delikat
27 Iun 2018 | 4464 vizualizari
Cartofi noi la cuptor in vas de lut

Am primit de la bunica mea niste cartofi proaspat scosi din pamant. Nu a mai contat cat de mici au fost, de fapt asta a fost si farmecul lor. Pe cei mai marunti i-am curatat si i-am prajit intregi, la fel cum mi-i pregatea si bunica in copilarie, iar pe cei mai mari i-am pregatit la cuptor in vas de lut. Am testat cu aceasta ocazie si noile condimente pentru cartofi de la Delikat, care le-au dat un gust minunat datorita ingredientelor 100% naturale pe care le contin, precum: usturoi, ceapa, rosii, boia de ardei dulce, piper, seminte de telina, coriandru, chimen, nucsoara si ardei iute cayenne. De asemenea, condimenetele pentru cartofi de la Delikat contin si sare, asa ca nu a mai fost necesar sa pun si eu. Am adaugat si putin rozmarin, tot de la Delikat, pentru un plus de gust.

Ingrediente

  • 500 g cartofi noi
  • 6 g condimente pentru cartofi de la Delikat
  • 40 g unt
  • putin rozmarin de la Delikat
  • 300-400 ml apa

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Cartofii se racaie cu un cutit pentru a indeparta coaja subtire, se spala si se pun intr-un castron. Se presara peste ei condimentele pentru cartofi de la Delikat si se amesteca.

Se unge un vas de lut cu unt, se pun cartofii in el, se umple vasul cu apa si se presara putin rozmarin de la Delikat peste cartofi. Se acopera vasul cu capacul sau si se introduce la cuptor pana cand apa scade si cartofii sunt bine facuti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu ficatei de pui

Postat de rocsi_1612

Placinta cu ficatei de pui

Aluatul: Drojdia o frecati cu zaharul pana se dizolva. Cerneti faina intr-un bol, presarati sare. Adaugati drojdia dizolvata, amestecati, apoi incorporati oul. Turnati laptele treptat,...

Citeste continuarea

Carnati de casa cu pasat

Postat de sufletista

Carnati de casa cu pasat

Prima data spalam pasatul bine in cateva ape, dupa care il lasam la scurs bine de apa. Intre timp fierbem orezul al dente (sa fiarba 2-3 clocote din momentul ce clocoteste apa). Fierbem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:15
la 06.07.2018, 10:35
la 07.07.2018, 20:13
I-as manca pe toti si nu glumesc!
la 10.07.2018, 22:27
Foarte buni!
la 12.07.2018, 13:11
foarte buni!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking