Cartofi si ciuperci in stil italian

Postat de ancutsa in Mancaruri de legume
8 Mai 2020 | 1459 vizualizari
Cartofi si ciuperci in stil italian

O garnitură gustoasă, cu brânză Grana Padano și mozzarella, ce se poate pregăti alături de un grătar sau friptura preferată, pentru o cină în familie.

Ingrediente

  • 630 g cartofi,
  • 60 g brânză Grana Padano,
  • 70 g brânză mozzarella,
  • 50 ml ulei de măsline,
  • ½ linguriță oregano uscat,
  • ½ linguriță busuioc uscat,
  • Sare, după gust,
  • 1 cățel de usturoi,
  • 12 ciuperci,
  • 30 g unt,
  • 1 fir de usturoi verde (pentru decor)

Mod de preparare

 

Se curăță și se spală cartofii, apoi se lasă în apă o oră pentru a ieși amidonul din ei și a ieși mai crocanți. Dacă nu aveți răbdare să-i lăsați în apă, clătiți-i în mai multe ape.

Într-un castron se pune uleiul, se dă un cățel de usturoi pe răzătoare, cât mai fin, se adaugă mirodenii și sare. Se adaugă și cartofii feliați și se amestecă toate.

 

Se curăță ciupercile de pielițe și piciorușe, se spală delicat și se răsfiră pe o tavă cu foaie de copt. Se adaugă și piciorușele de la ciuperci în tavă. Se adaugă în fiecare ciupercuță un cub mic de unt.

 

Pe un șervet de hârtie se rad brânza Grana Padano și mozzarella. Se presară o mână de brânzeturi peste ciuperci. Restul de brânzeturi se adaugă în bolul cu cartofi și se amestecă.

Se răsfiră și cartofii pe o altă tavă cu foaie de copt.

 

Se dau cele două tăvi la cuptor, la foc mic, aprox 30-35 de minute sau până se rumenesc. Se pot ține 2 tăvi deodată în cuptor, punând ciupercile mai sus, cartofii mai jos, apoi țineți focul mic, să nu se ardă.

Pentru decor, eu am tăiat un fir de usturoi verde, rondele.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/cartofi-si-ciuperci-in-stil-italian.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi si ciuperci in stil italian" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Dovlecei pane cu marar si oregano

Postat de eumimi

Dovlecei pane cu marar si oregano

Mai intai batem ouale si adaugam in ele sare, marar uscat si oregano. Punem faina intr-o farfurie si adaugam si aici marar si oregano. Dovlecelul il taiem rondele subtiri. Prajim...

Citeste continuarea

Ciuperci la tigaie cu branzeturi

Postat de rocsi_1612

Ciuperci la tigaie cu branzeturi

Spalam ciupercile si le punem pe o sita sa se scurga. Punem untul intr-o tigaie, o transferam pe foc si cand untul s-a topit, dam drumul ciupercilor si le inabusim 2-3 minute. Ceapa verde o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2020, 21:16
Pe placul meu
la 08.05.2020, 21:26
Mananc si eu niste din astea italienesti...
la 08.05.2020, 21:51
Imi plac si una si alta!
la 08.05.2020, 21:54
la 08.05.2020, 21:56
Gustoase...!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking