Ingrediente
- 6 cartofi potriviti fierti
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 8 felii de sunca
- cateva bucatele de slana (optional)
- boia de ardei dulce
- 1 frunza de dafin
- sare
- piper
- marar verde proaspat tocat
- ulei
Mod de preparare
Am fiert cartofii la fiert in coaja. Dupa ce s-au racit i-am curatat si i-am taiat felii potrivite.
Ceapa si usturoiul le-am taiat pestisor, dupa care le-am pus in ulei incins. Poate pare mai mult la prima vedere, dar tineti cont ca vom adauga si cartofii in acelasi ulei. Cand au inceput sa capete o culoare aurie am adaugat putina boia, apoi sunca. Am amestecat si deja incep toate sa se caramelizeze.
Adaug cartofii, dafin, sare, piper si inca putina boia pentru o culoare mai frumoasa. Amestec si las pe foc iute pana cartofii capata o crusta frumoasa, aurie.
Am oprit focul, am scos cartofii taranesti pe un platou si am presarat marar verde tocat peste ei. Am servit mancarea cu muraturi asortate si cu o pofta teribila.
Va poftesc si pe voi la masa, cum altfel?
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|