Carnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie cubulețe și se prăjește ușor, pe toate fețele, până se albește, după care se adaugă 100 ml de apă și se fierbe înăbușit, până ce scade sosul.
Cartofii se spală și se fierb întregi, "în coajă".
Se spală ardeii și ceapa, după care se taie julienne și se lasă în așteptare.
Cârnații se prăjesc în ulei suficient pe toate fețele și când sunt gata, se taie rondele.
Când cartofii au fiert, se strecoară de apa în care au fiert și se lasă la răcit, după care se curăță de coji și se feliază (rondele sau semirondele).
Se unge tava termorezistentă cu unt și se pune în ea primul strat de cartofi fierți, se condimentează cu sare și piper și se continuă cu un rând de carne și felii de cârnați.
Se adaugă feliile de ardei și de ceapă, după care se repetă straturile de: cartofi, condimente, carne, cârnați, ardei și ceapă.
Separat se face un sos din smântână și cașcaval, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-alb-din-smantana-si-cascaval-87887.html
Când sosul este gata, se toarnă peste ingredientele din tavă. Se amestecă ușor, pentru ca sosul să pătrundă peste tot și se dă tava la cuptorul încins, la temperatură medie, pentru 30 minute, până ce se înmoaie legumele și preparatul începe să se rumenească ușor.
Se scoate tava din cuptor și mâncarea se servește imediat, cu murături sau cu o salată asortată alături.