Ingrediente
- 3 oua
- 50 g orez fiert
- ceapa verde
- 50 g telemea de vaca
- 100 g cascaval ras
- sare si piper
- boia de ardei dulce de la Delikat
- 1 lingura condimente pentru cartofi de la Delikat
- 1 lingura de cimbrisor de la Delikat
- 1 lingura amestec ierburi italiene de la Delikat
- 1 lingura ulei sau unt topit
Mod de preparare
Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu tot cu coaja. Ii incercam cu o scobitoare de gratar.
Intre timp spalam ceapa verde si o tocam marunt. Fierbem orezul, dam cascavalul pe razatoare si taiem branza de telemea in cuburi mici. Din cele 3 oua o sa pregatim o omleta. Punem ouale intr-un bol si adaugam, sare, piper si o lingurita de boia de ardei dulce de la Delikat. Amestecam bine cu o furculita sau cu un tel. Adaugam amestecul de oua obtinut intr-o tigaie si amestecam cu o paleta pana omleta este gata.
Dupa ce cartofii s-au fiert, ii lasam sa se raceasca putin ca sa ii putem manevra. Curatam cartofii de coaja subtire. Cu grija scobim mijlocul acestor cu o lingurita deoarece exista riscul sa se crape. Restul de cartof pe care l-am scos il amestecam cu ceapa verde. Ii ungem in exterior cu ulei sau cu unt topit. Pe un tocator amestecam condimentele pentru cartofi, cimbrisorul si amestecul de ierburi italiene de la Delikat. Apoi imbracam cartofii cu ajutorul unei pensule sau cu mana cu acest amestec de condimente. Ii asezam intr-o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt.
Umplem cartofii cu o lingurita de omleta, orez fiert, amestec de cartof cu ceapa, cateva cubulete de telemea de vaca, iar deasupra presaram niste cascaval ras. Introducem cartofii in cuptorul preincalzit si ii lasam pana cascavalul se rumeneste usor. Ii servim cu cateva feliute de rosii si putina ceapa verde preserate deasupra acestor cartofi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti si rumeniti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|