Castraveti bulgaresti

Postat de MotanLaOale in Muraturi
22 Oct 2020 | 13584 vizualizari
Castraveti bulgaresti

Foarte buni. Tin si 2 ani fara probleme.

Ingrediente

  • 10 kg castraveti cornison mici
  • 0,5 kg hrean
  • 1 kg ceapa mica
  • 3 legaturi marar uscat
  • OTETUL:
  • 1 litru otet din vin 9%
  • 4 litri apa
  • 5 linguri sare grunjoasa pentru muraturi
  • 20 linguri zahar
  • 1 lingura boabe de piper
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 5-6 foi de dafin
  • 7-8 bete de marar

Mod de preparare

Din aceasta cantitate rezulta 26-28 borcane de 800ml. Mie mi-au iesit 27.

Castravetii se spala.

Ceapa se curata si se taie felii de 5-6 milimetri.

Hreanul se curata si se taie la lungime de cca 4 cm si in sferturi.

Borcanele (de 800ml) se spala si se sterilizeaza in cuptor si se lasa la racit.

In fiecare borcan se pune 1-2 flori de marar uscat, un varf de lingurita boabe de mustar, 3-4 sferturi de hrean si o felie de ceapa.

Se pun castravetii in borcan cat mai indesati.

Se pune deasupra marar bete in crucis, o felie de ceapa si 3-4 sferturi de hrean.

Se face amestecul de otet si se da in clocot 2-3 minute.

Se pun borcanele pe o tava metalica si se invelesc in prosop udat cu apa rece (pentru a nu se sparge) si se toarna in ele amestecul asa clocotit cu un polonic.

Se agita sa iasa aerul, se completeaza din nou cu otet si se pun capacele.

Se pun la fiert intr-o cratita invelite in ziare cu apa pana sub capace si se fierb 30 minute din momentul cand capacele sunt fierbinti.   Se scot din apa, se invelesc in patura si se lasa sa se raceasca 1-2 zile.

Cand sunt reci se pun in camara (nu este obligatoriu in beci) si sunt bune de consunat dupa 4 saptamani.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti bulgaresti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Castraveti bulgaresti reteta

Postat de gicuta69

Castraveti bulgaresti reteta

Castraveciorii ii spalam si ii lasam la scurs. Curatam si spalam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem solzisori iar morcovul rondele. Asezam castravetii in borcan si adaugam ceapa si morcovul. La...

Citeste continuarea

Salată de pui cu ciuperci

Postat de panacris

Salată de pui cu ciuperci

Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece asezonat cu puțin delikat, sau sare și piper ;)  Ciupercile curățate se pun la fiert, de asemenea în apă asezonată cu sare și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2020, 19:13
Harnicutule!
la 22.10.2020, 19:53
Te-ai dat cu bulgarii ?
la 22.10.2020, 20:01
la 22.10.2020, 20:31
Preferatii nostri!
la 23.10.2020, 10:07
Buni!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking