Ingrediente
- 1 cana otet de mere
- 1/2 cana otet de vin
- 1 cana apa
- 1 lingurita boabe de mustar
- 1 lingurita boabe de piper
- 1 lingurita ienibar
- 1/2 plic ierburi si marar
- 150 g zahar brun
- 3 linguri sare
- 1 varf cutit turmenic
- 2 foi de dafin
- 1 varf cutit boia de ardei iute
- 4 kg castraveti
- 5-6 cepe rosii
- 1/2 plic ierburi si marar
Mod de preparare
Castravetii ii spalam si ii taiem felii, adaugam sarea, amestecam bine si lasam 30 min la rece.
Intre timp, punem apa, otetul, zaharul si condimentele la fiert 2-3 clocote.
Castraveti ii trecem pe sub un jet de apa rece, adaugam ceapa tocata solzisori, ierburi si marar, amestecam, adaugam lichidul si amestecam bine, acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.
Spalam borcanele si le sterilizam, adaugam castraveti si zeama cat sa acopere, infiletam bine si depozitam in frigider sau camara.
Se pastreaza foarte bine in frigider in caserole, cca. 2 saptamani, eu o folosesc ca o garnitura rapida la friptura sau altele, cat timp este gata gratarul si salata de castraveti este gata:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|