Ingrediente
- 3,5 kg de castraveti proaspeti
- 1 litru otet alb 6°C
- 2,5 litri apa
- 1 lingura cu sare groasa pentru fiecare litru de lichid
- boabe de piper de Sichuan (mustar daca aveti)
- rondele de ceapa -2 cepe
- foi de dafin
- 6 catei de usturoi
- frunze de busuioc (optional )
Mod de preparare
Spalam borcanele si le uscam in cuptorul cu microunde.
Spalam castravetii in apa rece si indepartam capetele.
Intr-o oala mare punem la fiert otetul si apa impreuna cu sarea, o lingura cu boabe de piper si 6-8 foi de dafin.
Cand lichidul a dat in clocot scufundam castravetii in acesta si-i lasam 2-3 minute pana-si schimba usor culoarea.
Punem in fiecare borcan 2-3 rondele de ceapa , 1 foiae de busuioc si usturoi taiat .
Scoatem castravetii din oala si ii asezam in borcane astfel incat sa incapa cat mai multi.
Cei mici i-am pus intregi. Cei mari i-am taiat si i-am pus bucati - pickles . Turnam lichidul fierbinte acoperind in totalitate castravetii. Inchidem bine borcanele si le intoarcem cu capacul in jos. Le las o noapte si le-ntorc a 2a zi. Le puteti acoperi cu prosoape groase.
Depozitam apoi borcanele in camara sau beci. Castravetii se pastreaza foarte bine peste iarna , se mentin crocanti si sunt foarte gustosi. Mi-a ramas saramura cam pentru 1 kg de castraveti. Am facut gogonele in otet- 3 borcane de 800 gr. Pastrati borcanul la rece dupa deschidere.
Foarte buni !
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet / Pickles" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|