Castraveti in otet / Pickles

Postat de ctlina in Muraturi
5 Aug 2021 | 2554 vizualizari
Castraveti in otet / Pickles

Reteta facuta anul trecuit, testata si aprobata. Am urmarit reteta lui Ina, am eliminat numai zaharul si am pus condimentele pe care le aveam. vezi si aici: https://www.blogulluicatalina.com/2021/07/castraveti-in-otet-pickles.html

Ingrediente

  • 3,5 kg de castraveti proaspeti
  • 1 litru otet alb 6°C
  • 2,5 litri apa
  • 1 lingura cu sare groasa pentru fiecare litru de lichid
  • boabe de piper de Sichuan (mustar daca aveti)
  • rondele de ceapa -2 cepe
  • foi de dafin
  • 6 catei de usturoi
  • frunze de busuioc (optional )

Mod de preparare

Spalam borcanele si le uscam in cuptorul cu microunde.
Spalam castravetii in apa rece si indepartam capetele.
Intr-o oala mare punem la fiert  otetul si apa impreuna cu sarea, o lingura cu boabe de piper si 6-8 foi de dafin.
Cand lichidul a dat in clocot scufundam castravetii in acesta si-i lasam 2-3 minute pana-si schimba usor culoarea.

Punem in fiecare borcan  2-3 rondele de ceapa , 1 foiae de busuioc si usturoi taiat .

Scoatem castravetii din oala si ii asezam in borcane astfel incat sa incapa cat mai multi.

Cei mici i-am pus intregi. Cei mari i-am taiat si i-am pus bucati - pickles . Turnam lichidul fierbinte acoperind in totalitate castravetii. Inchidem bine borcanele si le intoarcem cu capacul in jos. Le las o noapte si le-ntorc a 2a zi. Le puteti acoperi cu  prosoape groase.

Depozitam apoi borcanele in camara sau beci. Castravetii se pastreaza foarte bine peste iarna , se mentin crocanti si sunt foarte gustosi. Mi-a ramas saramura cam pentru 1 kg de castraveti. Am facut gogonele in otet- 3 borcane de 800 gr. Pastrati borcanul la rece dupa deschidere.
Foarte buni !

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet / Pickles" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata Pickles

Postat de diaconta

Salata Pickles

Nu am pus anumite cantitati,am pus ceea ce mi-am dorit eu pentru aceasta salata.Dupa ce le-am taiat au cantarit cam 2,8 kg.Probabil voi mai face o portie,mi-a placut si gustul si ….nebunia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2021, 17:48
O bunatate!
la 05.08.2021, 17:50
la 05.08.2021, 17:56
la 05.08.2021, 19:37
la 05.08.2021, 21:18
Arata bine muraturile astea!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking