Ingrediente
- am folosit doar borcane de 800
- 1 kg castraveti
- 2 morcovi medii
- 2 buc telina medie radacina si frunze
- hrean se pune la un borcan de 800 g 4 -5 betisoare
- boabe de mustar(varf de lingurita /borcan), piper boabe(4-5 boabe/borcan), foi de dafin (am pus 1/4 de frunza / borcan ), marar uscat (2 firicele mici/borcan)
- sare neiodata, grunjoasa 1 lingura rasa la 1 l de apa
- otet: la 1 l de apa se pune 100 ml otet
- zahar: la 100 ml otet se pune (dupa gust) 1 lingura rasa de zahar
Mod de preparare
Se spala castravetii si se lasa in apa rece cu sare. Intre timp se curata zarzavatul si hreanul, se taie juliene sau felii.
Se aseaza in borcan bucatele de zarzavat, hrean si restul de condimente sus enumerate, dupa care se aseaza castravetii in borcane sterilizate.
Se masoara intr-un borcan cata apa intra peste castraveti (nu trebuie umplut pana sus), masuram cantitatea, dupa care numaram cate borcane umplute avem si inmultim cantitatea de apa obtinuta. Punem la fiert apa cu otet, zahar si sare.
Dupa ce a dat in clocot turnam peste castraveti lichidul (punem obligatoriu un cutit din inox sub borcan!) si deasupra aruncam ce ne-a mai ramas din zarzavat, hrean, frunza de telina.
A doua zi seara se repeta fierberea lichidului. Se lasa sa se raceasca pana a doua zi, dupa care se inchid cu capac ermetic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati in otet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|