Castraveti murati, in saramura cu otet
Postat de vasimur in Muraturi 22 Sep 2019 | 8470 vizualizari
În familia mea sunt preferați castraveții în saramură, din motive lesne de înțeles. Dar mi-am adus aminte de o rețetă de castraveți în saramură cu oțet, pe care obișnuia s-o facă mama mea când eram copil, fără conservanți, doar cu ceapă, usturoi, morcov, mărar uscat, oțet și bobițe de muștar și piper. Cui îi place poate să pună și ardei iute dar mama nu obișnuia deoarece nu este prea agreat de către copii. Castraveții aveau un gust dulcișor, erau crocanți și se păstrau foarte bine până spre vară. Așa că m-am hotărât s-o fac și eu, după mai mulți ani, mai ales că se pretează celor care nu au voie să mănânce prea sărat cum este și cazul soției mele!
Din ingredientele de mai jos au rezultat 5 borcane de 800 ml cu castraveți.
Inapoi la reteta
|