Castraveti murati la borcan

Postat de anisoara in Muraturi
5 Iun 2010 | 164775 vizualizari

Doresc sa va propun o metoda de castraveti murati ( acri ) nu marinati, pe care o fac mai mult de 20 de ani. Castravetii sunt nespus de gustosi si crocanti. La borcan se pastreaza pana la 3 ani fara a-si schimba gustul. Descrierea retetei este foarte mare, pentru ca ma starui sa va redau toate amanuntele si secretele conservarii acestor castraveti. DATI CLIC PE POZA- EA SE VA MARI

Inapoi la reteta

Comentarii (57)

la 05.06.2010, 15:37
cE SE INTAMPLA , AM MICSORAT IMAGINEA SI TOT NU SE VEDE TOATA. ESTE FOARTE IMPORTANT IN ACEASTA RECETA IMAGINEA SA SE VADA PE DEPLIN. CUM SA PROCEDEZ ?
la 05.06.2010, 15:43
Fetelor , sper sa aveti curajul sa cititi receta pana la urma . Recunosc este foarte mare , dar am decis sa va scriu toate detalele si secretele acestei recete. Se incepe sezonul de murare a castravetilor peste 2-3 saptamaini si daca vor aparea intrebari sa pot sa va raspund la toate.Este o receta cizelata de mine de 10 de ani si sper sa va reuseasca cu succes.
Cu drag, Anisoara
la 05.06.2010, 15:45
In general , cunosc multe recete foarte gustoase de conservare a legumelor si fructelor pentru sezonul de iarna , dar nu le pot expune, deoarece nu am poze .
la 05.06.2010, 15:49
Anisoara, chiar daca acolo unde e "plasata" nu se vede bine, dam clik pe ea si ne-o arata marita . Crede-ma c-am citit-o toata, cap coada si -o mai citesc odata ))
la 05.06.2010, 15:56
Anisoara, cred ca poza este facuta "in picioare", adica pe inaltime si de asta nu se vede intreaga. dar daca se da clic pe imagine se dechide toata, in toata splendoarea. Eu nu pun castraveti la borcan, dar voi citi reteta.
la 05.06.2010, 15:57
De ce tai castravetii la unul dintre capete?
la 05.06.2010, 16:00
minunata reteta este lunga, e mult de citit dar este grozava descrisa detailat sa poata fi preparata de cine doreste 5 furculite si eu cu siguranta am sa pun castraveti dupa reteta ta
la 05.06.2010, 16:21
Wow , in primul rand ii raspund Sefului- in caz daca castravetii sunt prelucrati cu produse chimicale - ele ce concentreaza mai mult langa codita castravetilor, si deaceia va recomand si voua, cand mancati castraveti proaspeti , inlaturati aceasta parte. In al doilea rand, in procesului de murare ei isi trag apa si sare pe deplin. Lamuresc , sunt cazuri cand castravetii nu au fost pusi in apa pa mai mult timp inainte de murarea lor. Si atunci dupa ce sunt conservati si inchisi la borcan ei incep sa traga din lichidul din borcan. Si cand te trezesti din borcan dispare cam 200 ml de lichid-moare. In asa caz . castravetii din partea de sus a borcanului sunt fara lichid, si nu-i mai poti manca dupa ce deschizi borcanul , trebuiesc aruncati. Sunt gustosi numia aceia care s-au pastrat in moare. Sper ca am raspuns pe deplin.
la 05.06.2010, 16:24
mercic pt raspuns
la 05.06.2010, 16:29
Avand in vedere ca esti aici pe aproape, vreau sa intreb- pot expune macar vre-o 10 recete de conservare a legumelor si fructelor pe iarna , dar fara poze, sunt destul de interesante si gustoase . In toamna voi atasa pozele .
la 05.06.2010, 16:33
Gaby iti multumesc din suflet, pt ajutor si pt ca ai citit receta. Nu am lucrat degeaba. Eu sincer, de scris , am scris-o dar nu am controlat greselile. Am oosit, mai in seara.
la 05.06.2010, 16:35
Miha , dar de ce nu pui castraveti la murare ? iti plac numai dulciurile ,care sunt foarte minunate la tine. Nu vreai sa pui castarveti, pune PEPENI. la nOi li se spune PEPENI , la voi cum ?
la 05.06.2010, 16:37
Lia iti multumesc de incredere , si te voi astepta cu rezultatele primite. Receta a fost expusa in limba rusa si este facuta de foarte multe femei.
la 05.06.2010, 17:23
" chiar daca acolo unde e "plasata" nu se vede bine, dam clik pe ea si ne-o arata marita .." Gabytule, tac
la 05.06.2010, 17:24
Mda...observ ca taci ) tastezi ) vai, vai,vai.....

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking