Castraveți murați la soare - Rețeta mamei pentru castraveți covăsiți

Postat de Bucataras in Conserve
23 Iul 2024 | 427 vizualizari

Andra Mihail ne împărtășește astăzi rețeta mamei de castraveți murați la soare. Ies foarte gustoși, crocanți și aromați. Pentru a pregăti acești Castraveți murați la soare - Rețeta mamei pentru castraveți covășiți, sunt necesare câteva ingrediente: castraveți, usturoi, mărar și sare.

Ingrediente

  • Ingrediente Castraveți murați la soare - Rețeta mamei pentru castraveți covăsiți
  • 1 kg castraveți cornichon
  • 2 lg sare pt murături
  • usturoi
  • tije de mărar
  • apă
  • 2 borcane de 800 gr

Mod de preparare

Cum se prepara Castraveți murați la soare - Rețeta mamei pentru castraveți covăsiți:

Curăță și taie cățeii de usturoi.

În fiecare borcan de 800 gr, așază la bază câțiva căței de usturoi și o crenguță de mărar. Așază castravețîi în borcan, apoi adaugă apă până îi acoperă. Agită borcanele astfel încât apa să preia din arome. Toarnă apa din fiecare borcan într-o cratiță, adaugă două linguri de sare pentru murături și pune-o la fiert până dă în clocot.

Așază borcanele pe lama unui cuțit ca să nu se spargă, apoi toarnă înapoi în borcane apa fiartă. Adaugă câțiva de usturoi și o crenguță de mărar și acoperă borcanele cu capacele.

Vântură puțin borcanele, apoi scoate-le afară, la căldură pentru a se mura. În maxim trei zile castraveții sunt buni pentru consum. După ce s-au murat, păstrează-i la frigider.

Încearcă și rețeta de Castraveți picanți, buni la burgeri sau sendvișuri sau varianta de Castraveți bulgărești.

Îți recomandăm și rețeta de Salată de castraveți.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveți murați la soare - Rețeta mamei pentru castraveți covăsiți" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline

Postat de simona72

Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline

Cele doua tavi mari ale aragazului le-am captusit cu hartie de copt Rosiile, le-am ales pe cele mai frumoase, sa nu aibe pete, sa nu fie stricate, le-am spalat si le-am uscat cu prosop curat de...

Citeste continuarea

Loboda la borcan pentru iarna

Postat de Ksenya

Loboda  la borcan pentru iarna

Spalam bine borcanele,le lasam la scurs.Loboda o alegem ,frunzele le spalam in mai multe ape si lasam la zvantat,eu am folosit centrifuga. Tijele de marar le-am taiat si le-am asezat la fundul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2024, 11:39
Cei mai gustosi castraveti acum vara...!
la 23.07.2024, 15:17
la 23.07.2024, 18:23
la 25.07.2024, 12:10

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking