Castraveti murati vara la soare - Castraveti covasiti

Postat de Corina33 in Muraturi
22 Aug 2018 | 10959 vizualizari
Castraveti murati vara la soare - Castraveti covasiti

Cele mai bune muraturi de vara cu usturoi, cimbru și marar, fermentate la soare.

Ingrediente

  • Ptr un borcan de 3 litri:
  • 1,5 kg castraveti
  • 5-6 căței de usturoi
  • 4-5 bețe de marar uscat
  • 4-5 bețe de cimbru uscat
  • Saramura:
  • 1,5 l apa
  • 2 linguri cu sare mare grunjoasă neiodata
  • In plus:
  • 1 felie de pâine

Mod de preparare

Se curăță usturoiul și se taie în doua fiecare bucată.
Se spală bine castraveții și se crestează în două sau dacă sunt mari, se taie în patru pe lungime.
Se spală bine un borcan de 3 litri și se așază pe fundul lui jumătate din bețele de cimbru si mărar. Se așază castravetii în borcan pe verticală cu usturoiul printre ei.
Apoi facem saramura: punem la fiert apa împreună cu sarea, lăsăm să fiarbă 2-3 minute, după care stingem focul și lăsăm să se răcească 15 minute.
Așezăm borcanul cu castraveti pe o lamă de cuțit sau pe o tavă metalică și turnam saramura peste ei.
Deasupra punem restul de verdeață uscată, eventual le răsucim ca o coroniță ca să intre bine în borcan.
După 5 sau 6 ore, când s-a mai răcit saramura din borcan, așezăm deasupra o felie de pâine și o îmbibăm bine in saramură. Punem deasupra pe borcan o farfurioară sau o folie alimentară, după care scoatem borcanul la soare pe pervazul de la un geam sau în balcon.
După exact 24 de ore se scoate felia de pâine din borcan și se aruncă,apoi se acoperă din nou cu farfurioara. Deja ar trebui să se tulbure saramura și să înceapă să-și schimbe culoarea castraveții.
Dacă este caniculă în 3 zile sunt murați. Dacă nu, durează 5 zile sa se mureze castraveții.
După 3 sau 5 zile, se scot din borcan verdețurile și se aruncă, iar castraveții se pot muta în caserole cu capac și se păstrează la frigider împreună cu saramura până la 2 săptămâni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati vara la soare - Castraveti covasiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata de toamna

Postat de reisnaor_2006

Salata de toamna

             Dupa ce am spalat legumele bine si am curatat ceapa taiem legumele feliute subtiri, le punem intr-un lighean, presaram o...

Citeste continuarea

Muraturi asortate (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Muraturi asortate (reteta video)

In primul rand ne ocupam de saramura. Intr-o cratita incapatoare punem apa, sarea si zaharul. Pentru fiecare litru de apa avem nevoie de o lingura de sare si de o lingurita de zahar. Fierbem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2018, 19:26
emoticon care saliveaza... ) big like!
la 22.08.2018, 19:26
la 22.08.2018, 19:35
Curcubeu pe cerul gurii
la 22.08.2018, 20:08
Un deliciu, sa fie reci cand afara-i canicula....:_bd
la 22.08.2018, 20:09
Am si eu

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking