Catifea rosie cu capsuni

Postat de simona72 in Torturi
9 Ian 2016 | 6499 vizualizari
Catifea rosie cu capsuni

Va aduc un tort spectaculos din punct de vedere vizual, un tort rosu, cu un jeleu delicios din capsuni si o crema usor acrisoara din frisca si iaurt gras. Se combina perfect gustul si aroma capsunilor cu crema din frisca. E prima oara cand folosesc un colorant alimentar, nu sunt adepta lor, dar pentru rarele ocazii speciale merge…

Ingrediente

Pentru blat:

  • 2 oua mari
  • 1 praf de sare
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt gras topit
  • 1 lingura extract natural din vanilie
  • 100 ml lapte batut
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita cacao neagra olandeza
  • 1/4 lingurita colorant pudra rosu (de la Pastai de vanilie am folosit eu)
  • 1 lingura praf de copt
  • Pentru crema:
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 300 gr iaurt gras grecesc
  • 100 gr zahar
  • 3 foi gelatina (5 gr)
  • 50 ml lapte condensat
  • Pentru jeleul de capsuni:
  • 500 gr capsuni congelate
  • 100 ml sirop din fructe de padure
  • 150 gr zahar
  • 1 plic gelatina granule
  • 50 ml apa rece
  • Pentru decor: ciocolata alba, bombonele

Mod de preparare

Pentru blat: ouale intregi se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase si se aseamana cu o crema. Se adauga untul topit si racit in fir subtire, ca la maioneza. La final se adauga laptele batut si extractul de vanilie si se amesteca cu un tel tip para sau cu mixerul la viteza mica. Faina se amesteca cu cacaoa, praful de copt si colorantul pulbere. Se adauga ingredientele uscate la cele umede, in mai multe transe si se amesteca cu telul tip para sau la viteza mica a mixerului. Se imparte aluatul in doua si se coace in tava rotunda cu inel detasabil sau tava din silicon, tapetat fundul cu hartie de copt. Se scot blaturile pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Pentru crema: foile de gelatina se pun la hidratat in apa rece pentru 10 minute. Frisca se mixeaza impreuna cu zaharul pana capata consistenta dorita. Se adauga iaurtul la frisca si se mixeaza la viteza mica pana se incorporeaza ingredientele. Laptele condensat se incalzeste si se adauga foile de gelatina hidratate. Se amesteca pana gelatina s-a dizolvat. Se adauga la crema de frisca si se amesteca.

Pentru jeleul de capsuni: fruictele se pun impreuna cu siropul intr-o craticioara. Se pun pe foc si se lasa sa firaba 10-15 minute, pana fructele sau inmuiat. Se adauga zaharul si se lasa pe foc inca 2-3 minute pana zaharul s-a topit. Cu un mixer vertical se pasireaza bine fructele pana devin un piure fin. Gelatina se hidrateaza in apa rece pentru 10 minute, apoi se dizola la flacara foarte mica. Se adauga peste piureul de capsuni si se lasa sa se raceasca.

Pentru asamblare: tava in care am copt blaturile se captuseste cu folie de aluminiu sau folie alimentara. Se pune primul blat, se adauga piureul de capsuni din care am oprit 4-5 linguri pentru a unge cu jeleu si blatul care va venii deasupra. Se da tava la frigider pentru o ora. Peste jeleul de capsuni intarit se adauga crema. Se da tava din nou la frigider pentru o ora sau pana crema s-a intarit. Se scoate tortul pe un platou, se pune si cealalta foaie de blat, se decoreaza cu ciocolata alba topita si bombonele si se da tortul la frigider pentru inca 1-2 ore. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Catifea rosie cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort Catifea rosie cu capsuni

Postat de Xandrinne

Tort Catifea rosie cu capsuni

Pentru blat mixam ouale cu sarea si zaharul pana isi maresc volumul si seamana cu o crema. Adaugam untul topit, in fir subtire, nu tot odata. Adaugam laptele batut si vanilia, amestecand usor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2016, 20:29
cat de bine arataaa!!!
la 09.01.2016, 20:31
Arata superb. IMi place enorm
la 09.01.2016, 20:32
la 09.01.2016, 20:33
Am citit "chiftea rosie" )))))))))
la 09.01.2016, 20:33

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking