Ceafa afumata cu fasole boabe

Postat de mihaelar63 in Porc
28 Ian 2019 | 2884 vizualizari
Ceafa afumata cu fasole boabe

   Ce mancare poate fi mai buna decat o fasole cu carnita afumata ? Dupa cum a ma mai spus nu cred ca nu este sot mai multumit daca are asa ceva pe masa :D !!!!

Ingrediente

  • 6 felii ceafa porc -putin afumat [ 500 gr aproximativ ]
  • 1 ceapa galbena
  • 2 ardei iuti-verde+ rosu
  • 2 cani fasole alba marunta
  • 1 lingurita pasta ardei iute
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • sare

Mod de preparare

 Fasolea alba se spala si se pune la inmuiat in apa calduta de pe o zi pe alta.

 

A doua zi se fierbe fasole in apa cu bicarbonat de sodiu.

 

Fierbeti 15 minute pana incepe sa clocoteasca.

 

Aruncati apa, limpeziti cu apa calda si continuati sa fierbeti. Sarati .

 

Atentie puneti tot apa calda [ sa nu caliti fasole si sa ramana coaja tare ].

 

Prin fierberea cu bicarbonat de sodiu se inmoaie coaja fasolei rapid si in al doilea rand fasolea va fi mai usor de digerat.

 

Fasolea se fierbe pana cand coaja este moale si interiorul patruns ca si o crema.

Adaugati la fasole olingurita de pasta de ardei iute pentru gust picant .

Curatati si tocati ceapa .Aceasta se pune intr-o tava non-aderenta .

Ceafa afumata de porc se asaza deasupra cepei tocate .

Adugati o cana de apa si dati la cuptor sa se pregateasca 20 minute  .

Dupa ce apa a scazut intoarceti bucatile de carne si pe partea ceialalta sa se rumeneasca frumos .

Nu este nevoe de ulei, ceafa de porc va elibera suficienta grasime .

La servire se pune in farfurie fasolea cu ceafa afumata deasupra si decorat cu rondele de ardei iute .

Acest preparat se serveste cald .

Nu uitati sa puneti alaturi muraturi sau zeama de varza acra .

               Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa afumata cu fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fasole batuta cu ceafa afumata

Postat de MIUTA

Fasole batuta cu ceafa afumata

Am spalat si pus fasolea sa stea in apa rece pana a doua zi.Am aruncat apa si am spalat foarte bine fasolea.Am pus-o la fiert intr-o oala cu apa rece.Dupa 10 minute de fiert am aruncat apa si am...

Citeste continuarea

Iahnie de fasole la ceaun

Postat de adriana65

Iahnie de fasole la ceaun

Mai intai faceti un foc bun pentru a obtine jaratic cat mai mult. Dupa aceasta operatiune adaugati numai cate un lemn pentru a intretine jaraticul cat mai aspru. Deasupa lui, pe suporti, instalati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2019, 22:46
buna buna
la 28.01.2019, 23:03
buna
la 29.01.2019, 00:05
... si la Basescu-i place
la 29.01.2019, 00:25
Motane , multumesc de apreciere
la 29.01.2019, 00:25
Tabita

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking