Ceafa de porc ca la Cluj

Postat de mihaelar63 in Porc
4 Oct 2021 | 3215 vizualizari
Ceafa de porc ca la Cluj

 De data aceasta am gatit in deplasare la fiul meu . Am avut o bucata frumoasa de ceafa de porc pe care am condimentat-o de acasa . Intial am vrut sa repet aceasta friptura  :https://www.bucataras.ro/retete/friptura-de-porc-dupa-model-ardelenesc-89544.html. Pentru ca toamna este imbelsugata , am folosit mai multe legume .

Ingrediente

  • 1.5 kg ceafa porc - de casa
  • 1 lingura cimbrisor salbatic uscat si maruntit
  • 1 lingura busuioc uscat cu seminte -maruntit
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita pasta ardei iute
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 2 rosii mari
  • 2 cepe rosii
  • 1 capatina usturoi
  • 8 mini ardei colorati
  • frunze de busuioc verde
  • sare

Mod de preparare

  1.  Ceafa de porc se feliaza in bucati grosute .
  2. Condimentati carnea cu boiadulce , cea afumata , cimbrisor , piper , pasta de ardei si sare .
  3. Masati carnea si o lasati la rece cateva ore . La mine a stat cam vreo 6 .
  4. Se pune carnea intr-o tava mare .
  5. Printre feliile de ceapa s edistribuie catei de usturoi feliati , rondele de ceapa si felii de rosii .
  6. Sarati usor si legumele .
  7. Turnati apa cat sa acopere usor carnea si dati la cuptor la 180 grade timp de o ora .
  8. Nu am folosit ulei sau unt  pentru ca ceafa are grasime pe care o va elibera la coacere .
  9. Dupa o ora se scoate carnea de la cuptor si se pun mini-ardeii si ardeiul iute taiat rondele in tava .
  10. Cand carnea prinde o frumoasa culoare rumena este gata de servire .
  11.  Noi am avut ca garnitura pireu de cartofi si salata de ardei copt .
  12. Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc ca la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

VARZA A LA CLUJ II

Postat de mihaelar63

VARZA A LA CLUJ II

Curatati varza de primul strat de frunze si treceti rapid prin jet de apa rece . Taiati varza fideluta si o caliti in ulei . Sarati si adaugati cimbrul ,  crengutele de marar si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2021, 21:28
Ce bine arată!
la 04.10.2021, 21:49
la 04.10.2021, 21:51
Super !
la 04.10.2021, 21:53
Foarte buna!
la 04.10.2021, 21:53
Buna o fi si ca la Cluj!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking