Ceafa de porc caramelizata in bere neagra

Postat de mihaelar63 in Porc
16 Ian 2015 | 6132 vizualizari
Ceafa de porc caramelizata in bere neagra

Frumos se mai rumeneste carnea preparata la cuptor cu bere neagra .In timpul coacerii alcoolul din bere se evapora si ramnae o culoare si un sos delicios .

Ingrediente

Friptura

  • 1 kg ceafa de porc portionata
  • 500 ml bere neagra
  • 6 catei usturoi
  • 6 frunze salvie uscata
  • boia rosie de ardei
  • sare
  • piper
  • frunzulite oregano verde

Garnitura

  • 10 ciuperci
  • 1/2 ardei rosu
  • patrunjel verde
  • codite ceapa verde
  • sare
  • nucsoara

Mod de preparare

Usturoiul se curata si se feliaza .

Feliile de carne se aseaza intr-o tava se presara deasupra , usturoi tocat , sare , piper , boia , salvia sfarmata si se toarna deasupra berea neagra .

Se da la cuptorul incalzit 30- 40 minute .Pe parcursul coacerii intoarceti carnea de 2-3 ori pentru a se rumeni pe toate partile .

Friptura este gata cand carnea prinde o frumoasa culoare aramie .

Scurgeti intr-un vas grasimea formata in tava si caliti usor ciupercile , ardeiul rosu taiat fasii si verdeata . Condimentati ciupercile cu sare daca este nevoie si putina nucsoara .

Serviti ceafa de porc caramelizata in bere neagra cu garnitura de ciuperci si muratura preferata .

 Preparatul trebuie servit cald .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc caramelizata in bere neagra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi cu costita si cascaval

Postat de MotanLaOale

Cartofi cu costita si cascaval

Cartofii se curata se taie bucati mari si se pun la fiert 10-12 minute. Cand sunt aproape fierti se pun la scurs. Costita se taie fasii si se prajeste in ulei pana se rumeneste frumos. Se...

Citeste continuarea

Friptura de porc la cuptor

Postat de AlexTeacher

Friptura de porc la cuptor

Elimina excesul de grasime de pe carne, apoi tai-o la suprafata in forma de romb. Unge-o cu putin ulei de masline pe ambele parti. Tai marunt salvia, cimbrul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2015, 23:27
Tare buna! Am incercat si eu o reteta asemanatoare mai demult.
la 16.01.2015, 23:33
ce faina e si ce faina e poza
la 16.01.2015, 23:34
Merisor , sunt multumita de rezultat , precis o sa mai prepar
la 16.01.2015, 23:35
Bun bun
la 16.01.2015, 23:36
Multumesc Adinuta-san tocmai ma gandeam sa o schimb . Doar stii ca sunt experta la foto

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking