Ceafa de porc cu piure in culori

Postat de abetina in Retete Delikat
12 Iul 2018 | 2416 vizualizari
Ceafa de porc cu piure in culori

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

Ingrediente

  • Ingrediente pentru piure:
  • 4 morcovi
  • 300 gr conopida
  • 300 gr brocoli
  • 100 gr unt
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingurita sare
  • 3 catei de usturoi
  • Ingrediente pentru gratar:
  • 4 bucati ceafa de porc
  • 1 plic condimente pentru gratar
  • 23 gr. Delikat 100% natural
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare


    Se curata morcovii, se taie conopida si brocoli in buchetele si se pun la fiert cu apa si sare, se fierb timp de 15-20 minute, cam atat cat sa intre usor furculita in legume la verificare. Se clatesc si se mixeaza pe rand.
   Se pune la mixat morcovul, 30 gr unt, o lingura de smantana, un varf de cutit de sare, un catel de usturoi si se mixeaza pana se obtine un piure fin si delicios, la fel se procedeaza cu brocoli, conopida si se obtine piure in trei culori, alb, verde si portocaliu.

Se presara peste fiecare fleica de ceafa de porc, delikat condimente pentru gratar, se stropesccu ulei de masline, se pun una peste alta si se lasa sa se marineze pret de o jumatate de ora, dupa care se pun in tigaia grill.

Se pune cate o bucatica de unt peste fiecare fleica si se lasa la rumenit circa cinci minute, dupa care se intoarce pe cealalta parte si se lasa cam 4 minute la rumenit, se mai pune cate o bucatica mica de unt. Untul are proprietatea de a fragezi fleica. Se opreste focul si se pune un capac peste tigaie si se lasa sa se racoreasca, dupa care se poate servi cu piure in culori.

Eu am pus piure-ul in jumatati de gogosari din gradina mea.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu piure in culori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste cu sos de rosii si ciuperci de padure

Postat de sufletista

Paste cu sos de rosii si ciuperci de padure

Intr-o tigaie calim ceapa in uleiul incins, adaugam ciupercile fierte si lasam sa se caleasca cca. 3 min. Amestecam unsor cu paleta, adaugam usturoiul pisat, condimentele dupa gust, lasam...

Citeste continuarea

Pulpe de gasca cu piure, mere caramelizate si sos de zmeura

Postat de Ina

Pulpe de gasca cu piure, mere caramelizate si sos de zmeura

Pulpele de gasca se spala in apa rece si se lasa 1 minut la scurs.  Nu condimentam carnea de la inceput pentru a nu se deshidrata carnea. Sarea se va adauga peste carne doar la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.07.2018, 23:04
Bun, bun...!
la 12.07.2018, 23:08
Si ce culori fumoase!
la 13.07.2018, 12:05
va multumesc mult de aprecieri!
la 13.07.2018, 14:47
bun,foarte bun!
la 13.07.2018, 18:41
Delicios

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking