Ingrediente
- 7 felii de ceafa de grosime 1-1,5cm
- 1 ceapa mare
- 7 catei usturoi
- sare
- piper
- boia dulce
- busuioc uscat
- oregano uscat
- 1 foaie de dafin
- 250ml bere
- 150g bulion
- 50ml ulei
- 1 cescuta apa
Mod de preparare
Feliile de carne le spalam bine cu apa rece, le stergem si le condimentam cu sare, piper si boia dulce. Intr-o tigaie mai mare punem uleiul la incins si adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt, calim cca. 2 minute, apoi asezam feliile de carne, le lasam pe fiecare parte 5-7 minute dupa care adaugam berea, bulionul, busuiocul, oregano si foaia de dafin, amestecam putin toate ingredientele si adaugam si o cescuta de apa, apoi punem capacul si lasam la fiert, la foc mic cca.45 minute, dupa care le intoarcem si mai lasam un sfert de ora. Obtinem o carne foarte frageda, aromata si gustoasa! Noi am servit cu cartofi cuburi prajiti la tigaie si salata de varza!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc inabusita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|