Ceafa de porc la gratar, cu piure de broccoli in cascaval

Postat de RODIMUR in Porc
22 Mar 2021 | 2264 vizualizari
Ceafa de porc la gratar, cu piure de broccoli in cascaval

Ceafa de porc la grătar este preparatul preferat al soțului. I-am adăugat o garnitură mai specială, mai puțin comună precum cartofii (piure, sau prăjiiți) si anume un piure de broccoli în cașcaval, așa că până la urmă am avut în farfurii o mâncare tare bună și cu aspect festiv.

Ingrediente

  • 2 felii consistente de ceafă de porc
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • pudră de usturoi
  • Pentru garnitură:
  • 2 felii de cașcaval
  • 1/2 broccoli
  • 100 grame de unt
  • sare
  • piper
  • Pentru decor:
  • felii de roșii
  • frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Carnea se spală, se lasă să se scurgă bine de apă și să se usuce, după care se condimentează pe ambele fețe cu: sare, piper, boia de ardei dulce și pudră de usturoi. În cazul în care feliile de ceafă sunt prea groase, se vor bate puțin cu ciocanul de carne.

Se lasă să se pătrundă de condimente timp de 25-30 de minute, după care se pune pe grătarul încins, mai întâi acoperit cu capacul, pentru o mai bună preparare.

Se lasă pe grătar până ce se pătrunde și capătă aspectul dorit, pe ambele fețe.

Între timp se prepară garnitura. Căpățâna de broccoli se deface în buchețele, care se spală sub jet de apă rece.

Se pune o oală cu apă cu sare la fiert și se adaugă buchețelele de broccoli pentru 5-7 minute. După acest interval de timp, se strecoară apa  și se lasă buchețelele de broccoli să se răcorească. Apoi se mixează, se adaugă untul, sarea și piperul (după gust) și se mai mixează 1 minut, pentru omogenizare.

Se pune felia de cașcaval pe farfuria de servit, iar la capătul ei se pun două linguri de piure de broccoli. Se rulează felia de cașcaval cu piureul la interior și alături se pune ceafa de porc gata preparată la grătar.

Se ornează cu felii de roșii, frunze de pătrunjel  (sau ce se dorește) și se servește imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la gratar, cu piure de broccoli in cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Coaste cu bere cu ghimbir la cuptor

Postat de rocsi_1612

Coaste cu bere cu ghimbir la cuptor

Coastele de porc le spalati si le stergeti usor cu niste servetele de bucatarie. Eu le-am avut portionate, dar daca aveti coasta intreaga, o puteti pregati si asa. Puneti in recipientul...

Citeste continuarea

Pulpă de porc, ghebe și ceapă

Postat de panacris

Pulpă de porc, ghebe și ceapă

Pulpa de porc se feliază, ca și șnițelele, se asezonează de sare și piper, lăsându-le la rece cca. 10 minute. Între timp ceapa se curăță, se taie rondele, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2021, 10:36
la 22.03.2021, 11:53
la 22.03.2021, 13:12
Ce faina idee cu pireul de broccoli !!!!
la 22.03.2021, 16:34
la 22.03.2021, 16:48
super

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking