Piftie de porc/racituri

Postat de diaconta in Porc
3 Dec 2018 | 5787 vizualizari
Piftie de porc/racituri

O reţetă românească pe care am pregătit-o de nenumărate ori, doar ca nu am scris reţeta. Sunt convinsă că exista mai multe variante de pregătire a piftiei, în funcţie de zona ţării sau preferinţele fiecaruia dintre noi. Aşa că m-am gândit să vă spun cum o pregătim noi.

Ingrediente

In functie de cantitatea dorita,puteţi sa puneţi mai multa carne si apa,preferabil carnea sa fie cu os si şoric. Eu am obtinut un vas de aproximativ 2.5 litri si unul mititel,mai de moft aşa

  • 2 picioare de porc(partea cu unghia)
  • 1 buc. rasol de porc cu mai multa carne
  • 1 buc.coada de porc
  • 2-3 morcovi
  • 4-5 catei de usturoi
  • Sare dupa gust
  • Boabe de piper
  • Apa rece pentru fiert

Mod de preparare

Carnea se spala foarte bine si se curata daca este cazul. Se pune într-un vas încapator, în care sa putem adauga si suficient lichid pentru fiert.

Am pus apa în oala. Daca va place sa fie mai multa piftie/aspic decât carne, va trebui sa puneti mai multa apa, mai ales ca nu veti mai putea adauga apa dupa aceea.

Noi am folosit o oala mai larga de 6 litri, am pus apa cât sa acopere foarte bine carnea, sa depaseasca cu vreo 15 cm.

 Am pus apoi o lingurita de sare si boabele de piper.

Am lasat sa fiarba la foc foarte mic, altfel se va tulbura lichidul.

Se culege spuma ce se formeaza la suprafata în timpul fiertului.

Se poate sa fie nevoie sa fiarba câteva ore pâna sa fie gata.

Dupa aproximativ 3 ore, am pus morcovii curatati si usturoiul tocat.

Daca este nevoie, mai adaugati sare.

Am mai fiert pâna s-au fiert si morcovii.

Când carnea se desprinde de pe os, putem sa verificam si daca lichidul se încheaga.

Luam o lingura de lichid si îl punem pe o farfurioara rece.

Daca se încheaga, putem sa oprim focul si sa lasam sa se aseze câteva minute.

Putem de asemenea sa verificam daca piftia este gata luând putin lichid între degete, daca  degetele se lipesc, ar trebui sa fie gata.

Am scos carnea într-un vas si am strecurat lichidul printr-o sita foarte fina.

Am desfacut toata carnea de pe oase. Soricul l-am curatat de grasime.

In vasul în care am pus piftia, am asezat bucati de carne, soric si morcov.

In vasul mai mic am pus si un ou fiert si patrunjel verde.

Am pus apoi lichidul peste carne. Am cules grasimea de la suprafata cu ajutorul unui servetel de hârtie,apoi le-am lasat în camara sa se închege.

Am presarat deasupra boia de ardei.

S-aveţi poftă !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc/racituri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Racituri din urechi si adidasi de porc

Postat de mihaelar63

Racituri din urechi si adidasi de porc

Mai intai urechile si piciorusele de porc se parlesc in caz ca a mai scapat un firicel de par. Se razuiesc frumos cu cutitul si se spala bine cu apa rece. Cu ajutorul unui fierastrau special...

Citeste continuarea

Racituri de porc

Postat de vasimur

Racituri de porc

La r ă cituri le din porc este de preferat carnea mai pu ț in gras ă pentru ca aspicul să nu fie tulbure . Oricum gr ă simea se va solidifica la suprafa ță și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2018, 18:49
la 03.12.2018, 19:21
Foarte gustoasă și aspectuoasă!
la 03.12.2018, 19:26
Ce-mi place! De-abia astept sa fac si eu!
la 03.12.2018, 20:04
Vasi,Rodica,multumesc am pus cam multa carne dar nu intotdeauna iese exact
la 03.12.2018, 20:05
Madi,acum chiar imi era si mie pofta

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking